Bosbranden Jasper Meer info

Utah… Zo’n staat waar je zelden iets over hoort, tenzij je de moeite neemt er naartoe te gaan. Dan opent zich een onbeschrijflijk panorama van grillige rotsformaties, diepzwarte meertjes, adembenemende kloven en bergen in allerlei tinten rood. Al dat moois heeft zich ‘verzameld’ in vijf nationale parken, die één voor één een reis naar Amerika rechtvaardigen, de zogenaamde ‘Big Five’: Bryce Canyon National Park, Zion National Park, Arches National Park, Canyonlands National Park en Capitol Reef National Park. Ook in religieus opzicht is Utah een geval apart…

Intens contact met het verre verleden

Utah is een eindeloze schatkamer van prachtige natuur, die zich door de eeuwen heen gevormd heeft. Eén van de redenen dat Utah een speciaal plekje in het hart van veel reizigers verovert, is het magische contact dat je er voelt met duizenden jaren geleden. Of je nu in een gigantische rotsspleet kijkt, de bijzondere kleur rood van de woeste bergen je netvlies streelt of in een woestijn verzeild raakt, waar de leegte regeert en je elk moment verwacht dat er een cowboy tevoorschijn komt… Utah prikkelt je verbeelding! En laat je proeven van de honderden eeuwen die aan jouw voetstappen vooraf zijn gegaan. 

Uitnodigend om sportief te zijn

De overvloedige natuurpracht van Utah kun je natuurlijk rustig, in je eigen tempo, bekijken. Maar de avontuurlijke reiziger laat zich gewillig meeslepen door de geweldige mogelijkheden om er te wandelen, te klimmen, paard te rijden en, last but not least, te raften. Omdat Utah geen last heeft van ruimtegebrek en jij niet de enige bent die geprikkeld wordt om in dit fantastische landschap te sporten, kent Utah een hoogwaardige infrastructuur om je uit te leven. Doets Reizen weet precies waar de speciale wandelpaden, spannende excursies en sportieve uitdagingen te vinden zijn.

De mooiste natuurparken van Zuidwest Amerika

Thuisbasis van de Mormonen

Als je in Utah bent, is het bijna onmogelijk niet ook in contact te komen met het bijzondere geloof dat veel inwoners van Utah aanhangen: het Mormoonse geloof. Binnen deze niet-alledaagse religie trekt vooral het verschijnsel polygamie (één man mag getrouwd zijn met een zelf te bepalen hoeveelheid vrouwen) veel aandacht. Zo was de grondlegger van het mormonisme, Joseph Smith, met maar liefst 32 vrouwen in het huwelijk verbonden. Het maakt Utah nog steeds tot een ‘buitenbeentje’ in de Verenigde Staten.       

Bezoek een basketbalwedstrijd van de Utah Jazz

In de hoofdstad van Utah, Salt Lake City, kom je niet alleen veel indrukwekkende, Mormoonse kerkgebouwen tegen, zoals op het beroemde Temple Square. De stad heeft de laatste jaren ook een meer werelds karakter gekregen. Ga, bijvoorbeeld, naar een basketbalwedstrijd van de Utah Jazz! En ontdek het enthousiasme van de Amerikaanse sportbeleving.

Doets Reizen heeft talloze autoreizen, camperreizen en roadtrips voor je samengesteld, die je onderdompelen in de spectaculaire schoonheid van Utah.   

Reizen naar Utah

Logo Doets Reizen Amerika

Utah