De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Stedentrip New York: Bezienswaardigheden

New York is een van de meest veelzijdige steden ter wereld en stikt dan ook van de bezienswaardigheden. Van de meest bekende highlights tot de leukste musea en hippe wijken, The Big Apple heeft het allemaal en in deze bijzondere stad raak je nooit uitgekeken.

De bekendste plekken in Manhattan

Central Park - Midden tussen alle hoge wolkenkrabbers vind je een groen uitgestrekt gebied, Central Park. Het strekt zich uit over meer dan 50 blokken en als je van de ene naar de andere kant wil lopen, ben je zeker een uur onderweg. 

Vrijheidsbeeld - Hét symbool van New York, de enige echte Lady Liberty is iconisch voor New York. Het grote standbeeld was een geschenk van het Franse volk en is tegenwoordig een van de grootste publiektrekkers in The Big Apple.

Times Square - De grote ledschermen en neonplaten op Times Square geven een uniek plaatje. Vooral in de avond kijk je hier je ogen uit van het gigantische kleurenpalet. Op het plein vind je veel verklede figuren die graag met je op de foto willen.

Empire State Building - De bekendste wolkenkrabber in The Big Apple is de Empire State Building. De toren is 381 meter hoog en je vindt hier veel winkels en restaurants. Aan de top, op de 86ste verdieping, vind je een Observation Deck, waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad.

Central Park - New York - Doets Reizen

Vermakelijke musea

Metropolitan Museum of Art - Dit museum heeft één van de grootste kunstcollecties ter wereld. Er staan maar liefst 33 Rembrandts en een aantal schilderijen van Vermeer. Ook de Egyptische beeldenkunst is een collectie die je niet wil missen. Vanaf de beeldentuin op het dak heb je een adembenemend uitzicht op Central Park.

Guggenheim Museum - Alleen de buitenkant van dit gebouw is al een bezienswaardigheid op zich, vanwege de bijzondere vorm en witte kleur. Binnen vind je veel kunst van wereldberoemde kunstenaars, zoals Van Gogh, Picasso en Mondriaan.

Museum of Modern Art - Dit museum staat ook wel bekend als MoMA en is na de heropening in 2004 een van de grootste trekpleisters geworden. Dit gebouw heeft zes verdiepingen en je vindt hier vooral grote collecties van na 1850. Vergeet hier niet de prachtige beeldentuin Abby Aldrich Rockefeller Sculpture Garden te bezoeken.

9/11 Memorial & Museum - New York - Doets Reizen

Hippe wijken van Manhattan

SoHo - Deze wijk is perfect voor de shopliefhebbers en je vindt hier dan ook veel trendy boetiekjes. De ijzeren panden met de schuine trappen geven je een echt New Yorks gevoel. Zoek je een verblijf in deze wijk? Dan is het SoHo Grand Hotel een echte aanrader!

Meatpacking District - Dit gedeelte van Manhattan was vroeger een industrieel middelpunt voor de vleesindustrie, maar is tegenwoordig een van de meest trendy wijken. Je vindt hier veel nachtclubs, restaurants en boetiekjes. Als je in deze wijk wil verblijven is The Standard, High Line een goede keuze!

TriBeCa - In deze wijk zijn oude pakhuizen omgebouwd tot leuke appartementen, studio's, restaurants en boetiekjes. Elk jaar vindt hier het TriBeCa Film Festival plaats, een van de grootste filmfestivals ter wereld. Voor live muziek moet je zeker verblijven in het Roxy Hotel, die ook in deze wijk te vinden is.

The Highline New York - Stedentrip New York - Doets Reizen - Fotocredits NYC & Company

Uitgelichte reizen