Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Dewi van der Waals

Reisspecialist The Wolf

Wat niet veel mensen weten is dat de wolf staat voor o.a. trouw, intuïtie, sympathie en communicatie. Dit is ook hoe ik ben en zal zijn tegenover de klant. Ik stam af van de indianen en voor indianen is de wolf een belangrijk dier en familie totem. De wolf is tevens een krachtdier dat uitdagingen niet uit de weg gaat. Ze zijn ook erg creatief in het oplossen van moeilijke situaties. Ik heb net zoals de wolf een jachtinstinct. Ik ben altijd op jacht naar de beste resultaten, een echte streber. Laten we samen op jacht gaan naar de beste reis!

Wolf

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1997

Functie
Reisspecialist

Sinds
2022

Reiservaringen
Ik ben al meerdere keren naar Scandinavië geweest. De leukste periode vind ik rond de kerst, dan is Scandinavië prachtig wit. Een tijdje geleden ben ik op familiebezoek geweest naar Småland in Zweden. Småland is de thuisbasis van Pippi Langkous (Pippi Långstrump in het Zweeds). Hier kan je o.a. Villa Kakelbont bezoeken, goud zoeken, dierensporen volgen in de sneeuw tussen de prachtige spar en dennenbomen of zelfs oog in oog staan met (wilde) dieren. Zo heb ik zelf naast een vos gestaan die eieren probeerde te stelen uit het kippenhok van mijn familie.

Favoriete hotel
Het hotel dat echt hoog op mijn lijstje staat is Icehotel365 in Jukkasjärvi Zweden. In dit hotel heb je een ijskamer van -5 graden, het matras is daarom ook geïsoleerd met rendierenhuid  en omdat er sneeuw om de iglo ligt is het onwijs stil. Als het donker is kan je misschien zelfs het Noorderlicht zien!

Favoriete Food
Pepparkakehus oftewel Peperkoekhuisje is heerlijk en ook nog is leuk om te maken. In Scandinavië is het een traditie om dit met kerst te maken. Daarnaast vind ik sushi heerlijk en ben ik gek op shrimp/seafood boil Louisiana style.

Favoriete uitzicht
De fjorden in Scandinavië. Hoge bergen aan prachtig blauw water, dat is pas een uitzicht! Wat ik echt hoop nog te mogen zien is het Noorderlicht.

Favoriete stad
New York is mijn favoriete stad. Wie wilt er nou niet als Carrie Bradshaw door NYC lopen?! Er is van alles te doen en er is altijd veel reuring.

Favoriete staat/provincie
Waar ik echt nog een keer naar toe zou willen is Brits – Columbia in Canada en dan voornamelijk Vancouver Island. Daar zijn naar mijn mening wel een van de gaafste excursies zoals whale en bear watching per zodiac. Daarnaast is mijn favoriete provincie Viken. Hier heb je een aantal leuke steden zoals Oslo, Drammen en Svelvik. In Svelvik heb ik op 17 mei ‘de dag van de grondwet’ gevierd. Dit is een nationale feestdag, waarbij iedereen de zogenaamde ‘Bunad’ draagt (dit is Noorse klederdracht).

Favoriete activiteiten
Mijn favoriete activiteiten zijn eigenlijk erg verschillend en gewoon heel simpel: bezienswaardigheden bekijken met bijvoorbeeld een hop on hop off bus, hiken in de natuur, winkelen, maar ook lekker op het strand liggen.

Favoriete National Park
Banff en Jasper National Park zien er altijd zo prachtig uit. Blauwe meren, wilde dieren, ijzige gletsjers en ravijnen, net een schilderij.  Hopelijk kan ik dit een keer in het echt zien!

Favoriete strand
Ik vind Lanikai Beach – Oahu Hawaii echt prachtig. Lanikai betekent ‘heavenly oceaan’ wat terecht is, want dit is het mooiste strand van Hawaii. Echter ben ik gek op alle stranden, als er maar zon is! 


Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring