Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Vakantie Côte d’Azur

Een van de meest bekende delen van Frankrijk is toch wel de Côte d’Azur en dat is met een reden. Deze prachtige kuststrook strekt zich helemaal uit vanaf St. Tropez tot aan de Italiaanse grens. Zijn mooie azuurblauwe kustlijn wordt ook gezien als toevluchtsoord van de ‘rich and famous’. In dit deel van Frankrijk staat voor veel mensen dan ook zien en gezien worden voorop, maar er is genoeg moois te ontdekken, van weelderige steden tot aan Middeleeuwse dorpjes en van de mooiste kustlijn tot aan natuurparken. Je zal je geen moment vervelen in de Côte d’Azur.

Tips voor leuke steden aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur staat bekend om de vele leuke steden die hier terug te vinden zijn. Je kan hier als liefhebber van steden dan ook zeker je hart ophalen. Maar toch zijn er een aantal steden waar wij van Doets Reizen van vinden dat die eigenlijk niet mogen ontbreken aan je reis door Frankrijk. Onze top 3 zijn:

1.      St. Tropez

2.      Nice

3.      Monaco

Kustroute Corniche d’Or

Wil jij er een dagje op uit en veel ontdekken van de prachtige kustlijn van de Côte d’Azur? Rijd dan een stuk van de Corniche d’Or. Dit is een zeer mooie scenic route langs de kust, maar ook door bergachtig gebied, leuke plaatsjes en natuurlijk bekende steden. Wanneer je deze weg rijd, geniet jij gegarandeerd van indrukwekkende uitzichten en ontdek jij alles waar de Côte d’Azur voor staat. Rijdt deze route met je eigen auto of huur een auto voor een dag en ga er op uit. De route zal je verbazen en voor een fantastische dag aan de Franse kust zorgen. 

Tips voor de mooiste stranden aan de Côte d’Azur

Dat de Côte d’Azur over veel stranden beschikt is voor velen geen verrassing, maar waar je precies moet zijn om te genieten van een mooi strand kan soms nog best lastig zijn om te bepalen. Wij van Doets Reizen hebben de vijf mooiste stranden van de Côte d’Azur voor je op rijtje gezet:

1.       Île de Porquerolles – Plage Notre Dame

2.       Fréjus – St-Aygulf

3.       St. Tropez – Plages de Pampelonne

4.       Ramatuelle – Plage l’Escalet

5.       Cassis – Plage de la Grande Mer

Natuur aan de Côte d’Azur

Naast natuurlijk de vele strandjes en rotskusten kun je aan de Côte d’Azur nog meer natuur terug vinden. Zo vind je tegen de Italiaanse grens het Parc National du Mercantour terug. Dit is een prachtig natuurpark waar de groene weiden, naaldbomen en grijze bergpieken je zullen verbazen met hun schoonheid. De bergen hebben soms pieken van ruim 3000 meter hoog en dit zorgt ervoor dat er meerdere valleien in het park terug te vinden zijn. Daarnaast zijn er in dit natuurpark ook veel rotstekeningen te vinden, wel over 35.000 verschillende, waardoor het park ook veel historische waarde heeft. Het is dan ook een uitstapje die zeker de moeite waard is en iets waarbij je misschien niet gelijk denkt als je de Côte d’Azur als bestemming ziet. 

Kom in Middeleeuwse sferen in Èze

Een van de mooiste kustplaatsjes in Zuid Frankrijk is toch wel Èze. Dit is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van je reis naar de Côte d’Azur. Dit plaatsje is namelijk gelegen op een uitstekend rotspunt en biedt door de hoogte waarop het gelegen is een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Je vindt in deze plaats veel gebouwen terug met een historische waarde. Het oude stadscentrum beschikt over pittoreske straatjes met winkeltjes, restaurants en cafés. Wil je het bezoek aan Èze optimaal benutten? Ga dan ook naar de botanische tuin die boven het plaatsje ligt. Deze tuin beschikt over verschillende planten en zal je bezoek compleet maken. 

Persoonlijk reisadvies

Wij hebben natuurlijk al een grote collectie van mooie rondreizen voor je samengesteld en op onze website staan, maar we kunnen het ook begrijpen als jij net even iets anders wilt of juist meer informatie over leuke excursies of overnachtingslocaties wilt ontvangen. Hiervoor is het mogelijk om een persoonlijk gesprek in te plannen met een van onze reisadviseurs. Je bent van harte welkom om bij ons langs te komen op ons kantoor in Heerhugowaard, maar ook telefonisch of digitaal kunnen onze reisadviseurs je te woord staan. Wacht dan ook niet en planvandaag nog die afspraak in. 

Doets Reizen Kantoor

Uitgelichte reizen