De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vakantie Lapland

Een vakantie naar Lapland dan denk je natuurlijk direct aan een reis in de winter. Dit terwijl deze bestemming zich ook heel goed leent voor een reis in de zomer. In de winter wordt dit deel van Noorwegen, Zweden en Finland dan ook een waar Winter Wonderland waardoor het voor vele een droom is om ooit een reis naar Lapland te maken. Doets Reizen helpt je graag met het samenstellen van deze prachtige reis in de winter of in de zomer.

Lapland in Noorwegen

Noorwegen is het grootste land qua oppervlakte van de drie landen waar Lapland door heen loopt. Het grootste plus punt van een bezoek aan Lapland in Noorwegen is dat in tegenstelling tot de andere twee landen hier veel bergachtig gebied terug te vinden is. Dit zorgt voor een heel andere beleving. Hoewel hier net als in Zweden en Finland in de winter het Noorderlicht en in de zomer de Middernachtzon te spotten is kun je dus ook echt de bergen intrekken of lekker skiën, fantastisch toch? 

Lofoten Winter Hike - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen- VisitNorway.com

Lapland in Zweden

Hoewel in Noorse deel van Lapland het hoogste berggebied terug te vinden is beschikt Zweden zelf ook nog over een prachtig bergebied in Zweden. Geniet in de winter maanden van de prachtig besneeuwde bergtoppen en ga in de zomer lekker op pad om een wandeling in de bossen of fatbike tour te maken. Wil je graag een bezoek brengen aan de Sami? Dan kun je het beste afreizen naar Lapland in Zweden. Hier is namelijk van deze bevolking nog een grote stam te vinden. Er zijn dan ook excursies te boeken waarbij je een bezoek brengt aan een van de dorpen van de Sami. 

Zweeds Lapland - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Credits SwedishLapland.com

Lapland in Finland

Het Lapland in Finland is misschien wel het meest bekende deel van Lapland. Dit is niet voor niets, het is dan ook een prachtige omgeving waarbij er ten opzichte van Noorwegen en Zweden vooral uitgestrekte vlaktes en bevroren meren terug te vinden zijn. Dit zorgt voor een geheel andere beleving maar in de winter is dit een waar Winter Wonderland en kan je zelfs de kerstman in Santa’s Village bezoeken. Fins Lapland is daarnaast in de zomer ook zeer geschikt om te bezoeken en kan je genieten van prachtige wandelingen of een boot/kayaktocht over een van de vele meren. 

Kilpisjärvi - Doets Reizen - Vakantie Finland - Credits Visit Fitland

Bijzondere accommodaties in Lapland

In Lapland zijn er enkele bijzondere accommodaties terug te vinden. Zo kun je in Zweeds Lapland overnachten in een boomhut geheel van glas, in de vorm van een UFO of in de vorm van een vogelnest. Daarnaast is het in Zweden mogelijk om te overnachten in een waar hotel van ijs. Dit kan in het Icehotel 365. In Fins Lapland is het mogelijk om te overnachten in een Iglo met glazen raam boven je bed. Dit zorgt ervoor dat je direct vanuit je bed kan genieten van het Noorderlicht in de winter en de Middernachtzon in de zomer. Want zeg nou zelf wie wil er nou niet in een van deze prachtige accommodaties overnachten. Deze bijzondere accommodaties maken jouw reis door Lapland helemaal compleet en zorgen ervoor dat jij het over een paar nog hebt over de bijzondere ervaring. 

Ivalo - Doets Reizen - Vakantie Finland - Credits VisitFinland

Noorderlicht spotten in Lapland

In Lapland kan je heel goed het Noorderlicht spotten in de winter. Dit is zowel in Noorwegen, Zweden als in Finland mogelijk. In Noorwegen zul je vanaf bijvoorbeeld Tromsø het Noorderlicht vooral boven de bergen zien opduiken. In Zweden en Finland waar het over het algemeen wat vlakker is zul je doormiddel van een excursie of zelf het Noorderlicht op een heldere avond ook goed kunnen spotten. Tip: alle drie de landen beschikken over een Noorderlicht radar waarop wordt bijgehouden wat de kans is dat je het Noorderlicht die avond kunt gaan spotten. Wanneer het geen heldere avond is heeft het vaak geen zin om het Noorderlicht te gaan spotten. Download deze radar dan ook op de website van de lokale autoriteiten of in de Appstore of Google Playstore. 

Kiruna - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Credits SwedishLapland.com

Unieke excursies in Lapland

In Lapland zijn er vele excursies mogelijk. In de wintermaanden kun je bijvoorbeeld een sneeuwscooter tocht of hondensleddetocht ondernemen. Dit zijn unieke belevingen waarbij je met het Noorderlicht ook direct met deze tour het kan spotten. In de zomermaanden kun je ook bijvoorbeeld een boottocht of fietstour maken en genieten van de prachtige natuur. Deze excursies zorgen voor een optimale beleving van je reis in Lapland. 

Lapland - Doets Reizen - Vakantie Finland - Credits VisitFinland

Uitgelichte reizen