Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

West Amerika is Silicon Valley 'meets' het wilde Westen; een gebied van uitersten, dus, met reusachtige canyons, drukbezochte wereldsteden, prachtige kustroutes en ontelbaar veel nationale parken. Hét gebied voor een auto- of camperrondreis en één van onze favoriete bestemmingen. Wees welkom in het spannendste deel van de USA, West Amerika!

Kijk je ogen uit in West Amerika

Bekend om haar natuurgebieden, kustroutes en wereldsteden, zoals San Francisco, Los Angeles en Las Vegas, is West Amerika dé regio voor de Amerika-fan. Het reusachtige gebied heeft extreem veel hoogtepunten: de kleurrijke woestijnen van Utah en Nevada, de prachtige kustroutes van Oregon en California of de adembenemende wildernissen van Idaho en Washington. In West Amerika raak je nóóit uitgekeken waardoor dit dé perfecte bestemming voor een auto- of camperrondreis is.

Cowboys en indianen

Rij over de befaamde Route 66 en waan je in het tijdperk van cowboys, goudzoekers, scherpschutters, indianen en pelsjagers. Veel van de steden en plaatsen in West Amerika doen er alles aan om het iconische Wilde Westen in stand te houden, door middel van pittoreske saloons, rodeo-wedstrijden of muzikale feesten en evenementen. Laat je innerlijke cowboy of cowgirl los en stap binnen in het beste van West Amerika.

Geen afslag is verkeerd in West Amerika

De natuur in het Westen is misschien wel hét paradepaardje van Amerika. Hier vind je namelijk niet één type landschap, maar een verzameling van extremen waar de USA bekend om staat. Je ontdekt hoe elke staat een eigen karakter heeft. Tijdens een autovakantie door West Amerika rij je langs uitgestrekte zoutvlaktes en rode rotspartijen, die langzaam overgaan naar groene berggebieden met torenhoge bomen en diepblauwe meren. Je kunt urenlang op dezelfde weg blijven rijden, zonder je ook maar één seconde te vervelen.

Het klimaat in West Amerika

Het merendeel van West Amerika heeft een subtropisch woestijnklimaat. Dat betekent droge lucht en vaak een heerlijke temperatuur. In de woestijngebieden van Nevada en Utah kan het erg warm worden, waar in de kustgebieden een heerlijk koele oceaanlucht waait. Al met al is het klimaat in West Amerika is op haar best in de maanden juni tot en met oktober, maar schrik niet als er in Washington of Yosemite National Park een flink pak sneeuw valt.

Niet te missen in West Amerika

Reizen naar West Amerika

Logo Doets Reizen Amerika

West Amerika