Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Denali National Park

7 Actueel reisaanbod

Denali National Park in Alaska is een van de grootste natuurparken in de Verenigde Staten. Mount Denali is de hoogste berg van de VS en is bij helder weer goed te zien. In het park leeft veel wildlife en grote kans dat je deze ook ziet tijdens je bezoek aan Denali National Park. De Denali Grand Slam: de grizzlybeer, eland, berggeit, caribou en de wolf. De grizzlyberen in Denali National Park zijn blond van kleur en de babyberen blijven wel vier jaar bij hun moeder. Om de kwetsbare natuur te beschermen zijn privévoertuigen niet toegestaan in het park. Je kunt daarom het best via Doets Reizen direct je busexcursie vastleggen.

Bezoek Denali National Park

Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount McKinley, ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het Denali ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen) of met een soort ‘hop on, hop off’ bussen. Er zijn verschillende tours, zoals de Tundra Wildlife Tour (7-8 uur) of de Kantishna Day Tour (12 uur). De tochten trekken door een landschap met bergen, gletsjers, toendra’s en veel kleurenpracht van grijs, bruin, groen, blauw, rood en oranje. De shuttlebussen zijn speciaal ingezet om het wildleven, met name de grizzlyberen, niet te verstoren.

Wildlife in Denali National Park

Tijdens een Alaska rondreis ben je natuurlijk opzoek naar de dieren die Alaska hun thuis noemen. Hier een rijtje met de dieren die je in Denali National Park kan tegenkomen:

-Dall Sheep, een witte berggeit die vooral in Denali National Park te zien. Neem je verrekijker mee want ze zijn lastig te spotten.

-De wolf laat zich niet snel zien, maar ze leven zeker in Denali.

-Caribou, de groteren en wilde uitvoering van een rendier.

-De bruine beer, grizzlybeer en zwarte beer lopen vaak gewoon over de weg.

-De moose (eland) kan erg schuw zijn maar staat vaak in ondiep water plantjes te eten.

-De artic squirrel is een opvallend diertje. Het beestje heeft zeer veel energie en wordt ook wel de Mars-reep voor de grizzlybeer genoemd.

Activiteiten in Denali

Een klein gedeelte van Denali National Park is open voor auto’s. Hier kun je diverse wandelingen maken. De Mount Healy wandeling - ongeveer 1.500 meter hoog - is een aanrader! Hiervandaan heb je prachtig uitzicht over de Nennana River. De wandeling om Horseshoe Lake, waar bevers en moose leven, is ook aan te raden. Vaak is de bosgrond bedekt met een dik en veerkrachtig tapijt van mossen. Het kan er gedurende het gehele jaar door sneeuwen. In de zomer vinden er hondenslederaces plaats (weliswaar niet op sneeuw).

Reizen in de buurt van Denali National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Denali National Park