Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Kodiak Island is alleen te bereiken per boot of vliegtuig en is bekend vanwege de zeer grote Kodiakberen. Deze bruine beer kan door de grote hoeveelheden zalm die hij eet tot wel 750 kilo wegen. Op dit ongerepte eiland leven ongeveer 2.400 Kodiakberen. Doets Reizen kan speciale arrangementen organiseren, waarbij je per watervliegtuig naar Katmai National Park en Preserve vliegt. Is het watervliegtuig al een belevenis op zich? Je zult pas echt sprakeloos zijn bij de aanblik van de grazende grizzly’s.

Kodiak is de oudste stad van Alaska

Kodiak is de oudste stad van Alaska en wordt ook wel ‘Crab Capitol of the World’ genoemd, omdat er zoveel krab gevangen wordt. Op Kodiak is duidelijk de Russische invloed zichtbaar. Je vindt er onder andere de Holy Resurrection Russian Orthodox Church, gebouwd in 1945 nadat de eerdere versies waren weggevaagd door aardbevingen en branden. De musea op Kodiak zijn de moeite van een bezoekje zeker waard! Hier zie je veel terug van de Russische invloeden.

Boek een excursie naar Kodiak Island

Er zijn verschillende mogelijkheden om een dagtrip of een tweedaagse trip naar Kodiak Island te maken. Vele tours vertrekken vanuit Anchorage. Ontdek de gigantische beren die vaak op een steenworp afstand staan, maar keuren de nieuwsgierige toeristen geen blik waardig. Let ook goed op de pootafdrukken van de beren in het zand, die goed te fotograferen zijn. 

Reizen in de buurt van Kodiak Island

Logo Doets Reizen Amerika

Kodiak Island