Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Katmai National Park

7 Actueel reisaanbod

Bezoek het gigantische Katmai National Park en laat je imponeren door het zeer ruige vulkanische landschap met zwarte en rode kleuren en continu rokende vulkanen. Dit park is alleen te bereiken per vliegtuigje vanuit onder andere Homer of Anchorage.

Het echte Alaska tijdens jouw rondreis

Wie aan Alaska denkt, ziet waarschijnlijk meteen het beeld van vissende beren voor zich. Dit typische beeld is te zien bij de Brooks Falls. Een andere plek waar je beren kunt zien is aan de kust van Katmai National Park. Vanuit Homer kun je via Doets Reizen een speciale wandeling boeken, waarbij je zeker grizzlyberen zult zien. Verder heb je in Katmai National Park de Valley of Valley, of Ten Thousand Smokes.

Het landschap van Katmai National Park

Het Katmai National Park heeft een zeer ruig, vulkanisch landschap met zwarte en rode kleuren en continu rokende vulkanen. Dit park is alleen te bereiken per vliegtuigje vanuit onder andere King Salmon. Naast het vulkanisch landschap, wat ontstaan is door een serie van vulkaanuitbarstingen in 1912, zijn de vissende beren in Brooks Falls dé topattractie van het park. Er staan gemiddeld tien tot vijftien beren in de watervallen te vissen op zalm. Dit is waarschijnlijk de mooiste ervaringen tijdens jouw vakantie in Alaska.

Beren in Katmai National Park

Een absolute aanrader is een ‘bear viewing trip’ per watervliegtuig naar Katmai National Park en Preserve tijdens jouw bezoek aan Katmai. Is het watervliegtuig al een belevenis op zich, je zult sprakeloos zijn bij de aanblik van de grazende grizzly’s. Ze staan vaak op een steenworp afstand, maar keuren nieuwsgierige toeristen geen blik waardig. Let bij het uitstappen op het strand goed op de gigantische pootafdrukken van de beren in het zand, die goed te fotograferen zijn. Volg de gids en laat je verbazen door zijn prachtige verhalen over Alaska. 

Reizen in de buurt van Katmai National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Katmai National Park