Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Flagstaff dankt haar naam aan een schaapherder die hier op 4 juli 1867 (lndependence Day) met zijn kudde neerstreek en zich in het gebied vestigde. Vanwege het feest, hees hij de vlag. Flagstaff betekent dan ook vlaggenstok. De stad ligt tussen prachtige natuur met bergen en een bosrijke omgeving. Er is een aardig historisch centrum, waar ook de nostalgische Route 66 doorheen loopt. Je vindt hier ook leuke winkeltjes, bars en restaurants.

Flagstaff bij de Grand Canyon

Flagstaff is  met  66.000  inwoners  de  grootste  plaats  in  het  noorden  van Arizona.  Ze dankt haar naam aan een schaapherder  die hier op 4 juli  1867 (lndependence  Day/Onafhankelijkheidsdag)  met zijn kudde neerstreek en zich in het gebied vestigde. Vanwege het feest hees hij de vlag (flagstaff betekent vlaggenstok).  Het plaatsje  heeft een aardig  historisch  centrum, waar ook de nostalgische  Route 66 doorheen loopt.  Er zijn een paar mooie musea, waarvan het Museum of North Arizona de lokale geschiedenis, archeologie en geologie toont. Andere musea die de moeite waard zijn, zijn het Coconino Center of Arts en het Pioneer Museum. De stad ligt tussen prachtige natuur met bergen en een bosrijke omgeving. De vele kunstgalerijen bieden mooie Indiaanse kunst aan. Het historische   centrum   van   Flagstaff   heeft   veel   leuke   winkeltjes,   bars   en restaurants.  Voor toeristen  is  Flagstaff bovendien  een prima  uitvalsbasis  voor trips naar een reeks van bezienswaardigheden en attracties in de omgeving, waaronder  de  Grand  Canyon  (ligt  slechts  op  één  1       uur  en  45  minuten rijafstand)  en onderstaande  bezienswaardigheden  en attracties.

Ligging 

Het levendige plaatsje Flagstaff is geliefd vanwege zijn ligging aan de iconische Route 66 en het historische centrum met een grote stoomlocomotief. Flagstaff ligt op 2134 meter hoogte en wordt omringd door het grootste ponderosa (dennen)bos ter wereld. 

Inwoners 

Flagstaff is met bijna 66.000 inwoners de grootste plaats in het noorden van Arizona. 

Klimaat 

Flagstaff heeft een steppeklimaat waarbij de vier verschillende seizoenen duidelijk te onderscheiden zijn. De combinatie van een grote hoogte en lage vochtigheid leidt tot milde weerscondities gedurende het hele jaar, hoewel het in de winternachten toch vaak enkele graden vriest. 

Geschiedenis 

Flagstaff werd in 1876 gesticht, toen Thomas F. McMillan zijn buitenhuisje bouwde aan de voet van Mars Hill, aan de westkant van de huidige stad. Gedurende de jaren tachtig van de negentiende eeuw werd er een spoorlijn aangelegd en begon de nederzetting te groeien.  
Tegen 1886 was Flagstaff de grootste stad aan de spoorweg tussen Albuquerque (Nieuw-Mexico) en de westkust van de VS. In 1926 werd de beroemde Route 66 geopend, waarmee het stadje vaker bezocht werd door bezoekers. Daarnaast is de stad beroemd geworden dankzij de Lowell Observatory. Hier werd onder andere de planeet Pluto ontdekt.  

Unieke Winkeltjes

Het centrum van Flagstaff stamt uit 1900. Er zijn unieke winkeltjes, restaurants en kleine galerieën. In het voormalige treinstation uit 1926 zit tegenwoordig het Flagstaff Visitor Center. Hier kun je terecht voor informatie over activiteiten en bezienswaardigheden.


Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Flagstaff gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Flagstaff