De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Balboa Park / San Diego Zoo

37 Actueel reisaanbod

Waar leer je een stad en haar bewoners het beste kennen? In het park! Zoals New York het Central Park heeft en Amsterdam het Vondelpark, zo heeft San Diego het geweldige Balboa Park: ruim 450 hectare heuvels, bossen, meren en in Spaans/Moorse stijl ontworpen gebouwen, in het hart van de stad.

Algemeen 

In Balbao Park vind je verder een groot aantal musea, attracties, twee golfbanen, een botanische tuin en het in circusvorm opgetrokken Old Globe Theater, waar met regelmaat off-Broadway shows worden opgevoerd. Daarnaast huisvest het park de beroemde San Diego Zoo, één van de grootste dierentuinen ter wereld. Zo’n 3.500 dieren lopen, sluipen en springen hier rond met talloze subtropische planten. De koala is de officiële mascotte van de dierentuin. Bij de Zoo behoort ook het vijftig kilometer noordelijker gelegen San Diego Zoo Safari Park.

Meer informatie: www.sandiegozoo.org, www.theoldglobe.org en www.balboapark.org.

Meer dan 3500 dieren in San Diego Zoo Safari Park 

Het San Diego Zoo Safari Park ligt op een klein uurtje rijden ten noorden van de stad. Het enorme park herbergt in totaal meer dan 3.500 dieren (in meer dan 250 verschillende soorten). Wil je daar wat van zien, dan zul je toch echt plaats moeten nemen in één van de elektrotrammetjes en open trucks, of in de spectaculaire ‘flightline’ (een soort stoeltjeslift) of zelfs een heteluchtballon.

Het spectaculaire, Afrikaanse gedeelte 

Een must see in het Safari Park is het uitgestrekte Afrikaanse gedeelte. Hier zijn onder andere een nagemaakt dorp (Nairobi Village), neushoorns (nergens ter wereld zijn er meer), leeuwen, giraffen, olifanten en zelfs okapi’s te zien. Condor Ridge, in een ander deel van het park, is uniek omdat je nergens ter wereld van zo dichtbij de bedreigde Californische condors kunt zien. Adres: 15500 San Pasqual Valley Road, Escondido. Meer informatie: www.sdzsafaripark.org.

Reizen in de buurt van Balboa Park / San Diego Zoo

Logo Doets Reizen Amerika

Balboa Park / San Diego Zoo