De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Je bent niet in San Francisco geweest als je geen ritje met de cable car hebt gemaakt. In totaal zijn er 3 lijnen waarvan de Powell - Hyde Line de populairste en ook de handigste is. Vanaf Union Square word je zo naar Fisherman's Wharf gebracht. Op 1201 Mason Straat bevindt zich het gratis toegankelijke Cable Car Museum, dat op inventieve wijze de geschiedenis van de cable cars uit de doeken doet.

Dé populairste attractie in San Francisco: een ritje met een cable car. Tip… Omdat San Francisco veel reliëf kent, adviseren wij ’s ochtends lopend naar beneden, naar de waterkant met de diverse pieren te gaan. En ’s middags omhoog weer terug per cable car te reizen. De opstappunten bij Powell street en Hyde street zijn vaak erg druk. Ga daar niet in de rij staan. Loop een halte verder; dan kun je vaak zo opstappen. Maar pas op: ga nooit buitenboord hangen (zoals je dat in films weleens ziet) om een selfie te maken, dat kan je namelijk duur komen te staan. Het is strikt verboden en die op het eerste oog zo vriendelijke en gezellige conducteurs hebben op zo’n moment geen enkel mededogen. 

Wist je dat?

De cable cars rijden al sinds 1873 door de steile straten van San Francisco. Kort voor de grote aardbeving van 1906 waren er zelfs zeshonderd, op tien verschillende lijnen met een totale lengte van 176 kilometer. Daarna trad het verval in. Gebrek aan onderhoud leidde ertoe dat er halverwege de jaren vijftig van de vorige eeuw bijna geen cable car meer over was.  

Twee grote campagnes redden de wagentjes gelukkig van de ondergang, en na een geldverslindende revisie van twee jaar werden in 1984 weer drie lijnen opengesteld de Powell-Hyde Line, de PowellMason Line en de California Street Line. Op 1201 Mason Street bevindt zich het gratis toegankelijke Cable Car Museum, dat op inventieve wijze de geschiedenis van de cable cars uit de doeken doet

Reizen in de buurt van Cable Cars

Logo Doets Reizen Amerika

Cable Cars