Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

​Carmel (de volledige naam is overigens Carmel-by-the-Sea) heeft in Amerika dezelfde naam als Saint​ Tropez in Europa. En ook dezelfde grandeur. In het pittoreske plaatsje wonen veel schrijvers en kunstenaars, maar zoals Brigitte Bardot Saint Tropez echt op de kaart zette, zo deed Clint Eastwood dat met Carmel.​

In het pittoreske plaatsje wonen veel schrijvers en kunstenaars, maar zoals Brigitte Bardot Saint Tropez echt op de kaart zette, zo deed Clint Eastwood dat met Carmel.

Eigenlijk is Carmel een nogal on-Amerikaans stadje. Geen enorme parkeerplaatsen bij al even enorme supermarkets, geen fastfood restaurants, geen hoge gebouwen en geen schreeuwende neonreclames. Carmel heeft meer mediterrane dan Amerikaanse kenmerken. Het is een soort dorp met intieme kunstgalerijen, speciaalzaken, antiekzaken en veel bistro’s.

In en rondom Carmel liggen uitstekende wijngaarden. Een daarvan heeft een Nederlandse eigenaar: Ben Bon, die in eigen land redelijk bekend was als autocoureur en kleiduivenschutter. Op de Bernardus Winery kun je verschillende wijnen proeven, waaronder een fantastische Chardonnay. In de bijbehorende Lodge kun je ook nog eens goed eten.

Plan voor een bezoek minstens een ochtend of een middag en drink een espresso of een glas wijn op een terrasje aan Carmel Plaza. Dit pleintje is een patio met verschillende winkelgalerijen, omsloten door de Ocean Avenue, de Junipero Avenue en de 7th Avenue. Het strand is omzoomd door de kronkelige, gedrongen cipressen en een wilde Pacific Ocean.

Reizen in de buurt van Carmel by the Sea

Logo Doets Reizen Amerika

Carmel by the Sea