Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Castro was een van de eerste 'homowijken' van Amerika en tegenwoordig ook de grootste. Een gezellige wijk waar een sterk gemeenschappelijk gevoel heerst. Toprestaurants, gezellige bars en clubs, unieke boetiekjes en theaters, Castro heeft het allemaal! Een bezoek aan de wijk is een echte aanrader, al is het alleen maar vanwege de unieke winkelnamen: Nagelstudio 'Hand Job' en Restaurant 'the Sausage Factory'.

Langs de straten fladderen de felgekleurde regenboogbanners van lantaarnpalen en vlaggenmasten en verwelkomen bezoekers in het Castro District van San Francisco. Het historische centrum van de LGBT-gemeenschap (lesbiennes, homo's, bi-seksuelen, transgenders) weerspiegelt een levendige buurt die populair is bij jonge gezinnen, technische werkers, een artiestengemeenschap en vol met populaire boetieks, bars en restaurants die een brede kring van klanten aantrekken. 

Velen zijn bekend met het ware verhaal van de politieke activist Harvey Milk en de stappen die in de jaren '60 en '70 werden gezet toen San Francisco in het centrum van de gay pride beweging stond. Het voormalige hoofdkwartier van Milk is gevestigd in Castro Street 575 in Castro Street. Zijn nalatenschap wordt herinnerd door de nieuwe Rainbow Honor Walk, ingelegde trottoirplaten van LGBT-heldinnen en -helden, te zien op Castro Street tussen Market Street en 19th Street. 

Logo Doets Reizen Amerika

Castro