Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Devils Postpile National Monument

37 Actueel reisaanbod

Net buiten het dorp ligt Devils Postpile National Monument. Een indrukwekkend natuurwonder met langwerpige, zeshoekige blokken die zijn gevormd door afgekoeld lava. Het heeft veel weg van een stenen orgel. Er loopt een trail naartoe, die zeker de moeite waard is.

Geologisch meesterwerk in de High Sierra

Devils Postpile National Monument in de schaduw van de Sierra Nevada Mountains, is een opmerkelijk stukje natuurlijk erfgoed dat de bewondering van bezoekers van over de hele wereld oproept. Dit nationale monument, dat deel uitmaakt van het National Park System van de Verenigde Staten, biedt een fascinerende blik op de geologische wonderen van de natuur.

Het ontstaan van de Postpile

Het kenmerkende geologische kenmerk van het monument is de "Devils Postpile," een reeks van regelmatig gevormde, zeshoekige basaltkolommen die lijken op een gigantische mozaïek van steen. Deze kolommen, die dicht bij elkaar staan en soms wel 18 meter hoog kunnen zijn, zijn het resultaat van vulkanische activiteit die ongeveer 100.000 jaar geleden plaatsvond. Het hete magma stroomde naar het aardoppervlak en koelde snel af, wat resulteerde in de karakteristieke zeshoekige zuilen.

Bekijk de Devils Postpile

Het hoogtepunt van een bezoek aan het monument is natuurlijk de mogelijkheid om de indrukwekkende kolommen van dichtbij te bekijken. Bezoekers kunnen naar het uitzichtpunt lopen en genieten van een prachtig zicht op de Postpile. Bovendien zijn er informatieve borden te vinden die uitleggen hoe deze opmerkelijke geologische formaties zijn ontstaan.

Praktisch

Het monument is seizoensgebonden geopend, meestal van juni tot eind september, afhankelijk van de sneeuwcondities. Houd hiervoor goed de website van het monument in de gaten. Devils Postpile National Monument ligt niet ver van het beroemde Yosemite National Park, waardoor het een ideale aanvulling is op een reis naar deze regio.

Reizen in de buurt van Devils Postpile National Monument

Logo Doets Reizen Amerika

Devils Postpile National Monument