Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Hollywood, ooit de bakermat van de filmindustrie, met de Hollywood Boulevard als levendig hoogtepunt. Tegenwoordig is een van de voornaamste attracties de Walk of Fame. Sinds 1958 vind je hier zo'n 2.000 sterren in de tegels met daarop de namen van 's werelds grootste film-, radio- en televisiepersoonlijkheden. Ook het TCL Chinese Theater bevindt zich op de Boulevard. Op het voorplein vind je de voet- en handafdrukken van beroemde filmsterren.

Altijd nóg meer sterren…

Eén van de voornaamste attracties hier is de Walk of Fame, waar sinds 1958 zo’n 2.000 koper omrande sterren met daarop de namen van de vedetten van het witte doek, radio en TV zijn aangebracht. Iedere maand worden er nog nieuwe tegels geplaatst. Aan Hollywood Boulevard (op nummer 6925) vind je ook het TCL Chinese Theater, een curieus, in Chinese stijl gebouwd theater uit de jaren dertig, waar ooit alle belangrijke filmpremières plaatsvonden en ook de Oscars werden uitgereikt. Het voorplein is opgeluisterd met voet- en handafdrukken van beroemde filmsterren, vaak voorzien van een persoonlijke boodschap.

Die beroemde letters ‘Hollywood’ op de heuvel…

Om het wereldberoemde Hollywood-Sign, de witte letters tegen de groene heuvels, dichter bij te bekijken, rijd je naar Innsdale Drive, op tien minuutjes ten noorden van Hollywood Boulevard. Dit is een toplocatie om foto’s te maken. Tip: bezoek het Griffith Planetarium. Vanaf hier heb je een goed uitzicht over de fameuze Hollywood letters.

De rijke historie van de Hollywood Bowl 

Misschien heb je er wel eens een foto van gezien: de Hollywood Bowl. Dit openluchttheater bestaat al sinds 1922 en is beroemd om de talloze legendarische concerten die er zijn gegeven. Legendarische concerten uit het verleden vonden hier plaats, zoals Ella Fitzgerald en Louis Armstrong’s in Ella and Louis at the Hollywood Bowl. Vaste gasten van het theater zijn het Los Angeles Philharmonic en het Hollywood Bowl Orchestra, een steengoed ensemble van studiomuzikanten dat net zo goed Mozart als Motown speelt. 

Oscardromen komen uit in het Dolby Theatre 

Niet ver van het Chinese Theater staat het Dolby Theater (eerder bekend als het Kodak Theatre), waar sinds de opening in 2001 elk jaar de Oscars worden uitgereikt. De grote zaal heeft maar liefst 3.332 zitplaatsen en het grootste podium van heel Amerika. Zoals wel vaker in de VS is het gebouw genoemd naar de sponsor: Dolby. Door het theater worden rondleidingen gehouden en regelmatig treden er beroemdheden op. Ook Cirque du Soleil vertoont hier regelmatig haar kunsten. 


Logo Doets Reizen Amerika

Hollywood