De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

In Santa Monica heerst een heerlijk surfsfeertje, het leven vindt hier echt plaats op het strand. Santa Monica staat vooral bekend om de Santa Monica Pier. Op het strand bij de pier werd Baywatch opgenomen waar Pamela Anderson de show stal. Ook het eindpunt van de Route 66 is op de Santa Monica Pier. Muscle Beach is de vaste plaats voor de bodybuilders. Winkelen of dineren doe je op Third Street Promenade. Het krioelt hier van de straatartiesten, heel gezellig!

Santa Monica , waar Pamela Anderson ooit de show stal

Santa Monica staat vooral bekend om de Santa Monica Pier. Het antieke gevaarte werd al in gebruik genomen in 1908 en is daarmee de oudste pleasure pier aan de westkust. Iconisch is ook de houten carrousel met 56 steigerende paarden uit 1922. Op het strand bij de pier werd Baywatch opgenomen en stal Pamela Anderson de show. Op het strand zijn fiets en wandelpaden. In Californië is gezond leven een prioriteit. Je kun hier zelf actief aan meedoen. Fietsen, hardlopen, surfen of kracht- en functioneel trainen in de vele openbare buitenspeelplaatsjes voor volwassenen. Een vermakelijk spektakel hoe mensen zichzelf afmatten of laten afmatten door een trainer.

Eindpunt Route 66 

De Santa Monica pier is het tevens het officiële eindpunt van de wereldberoemde Route 66. De meeste bezienswaardigheden van Santa Monica liggen bij of vlak achter het strand. Denk aan het visrestaurant The Lobster met uitzicht over de pier en de oceaan (reserveren is aan te raden).

Zeezicht vanuit Palisades Park

Third Street Promenade hier dichtbij is een levendige straat met kunst, winkels en veel straatartiesten. Parallel aan het strand ligt het ruim twee kilometer lange Palisades Park met een prachtig uitzicht op zee.

Autovrij en Farmers Market

Toen het stadscentrum van Santa Monica dreigde te verloederen, werd het niet vervangen door een moderne shopping mall, maar herstelden de winkeliers stap voor stap zelf het grootste gedeelte van drie blokken Third Street en werd die zone ook nog eens autovrij werd gemaakt. De Farmers Market was geboren. Het is een bonte verzameling restaurantjes, groente- en fruitstalletjes, delicatessenkraampjes, slagerijen, patisserieën en bistro’s, ondergebracht in een overdekte markt.


Logo Doets Reizen Amerika

Santa Monica