Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Gelegen in het hart van de stad maar in een rustiger deel vind je Japantown. Wanneer je in Japantown loopt, voel je je helemaal thuis en op je gemak. De sfeer is relaxed en rustig, de restaurants top! Zeker als je van sushi houdt. Het meest opvallende in Japantown is de ruim 30 meterhoge Peace Pagode, een cadeau van de stad Osaka. Vanuit Japantown ontdek je eenvoudig alle hoogtepunten van San Francisco!

Beste tijd om te bezoeken

Op elke dag, laat in de ochtend tot vroeg in de avond is het de perfecte tijd om Japantown te verkennen. Dan zijn de winkels en restaurants open en is er genoeg te zien, te eten en te drinken. Als je de buurt op zijn levendigst wilt zien, bekijk het dan tijdens een van de festivals die het elk jaar viert, waaronder het Northern California Cherry Blossom Festival, gehouden voor twee weekenden elk jaar in april, en de Nihonmachi Street Fair, gehouden een weekend in de maand augustus.

Beste plaatsen om te bezoeken

Historisch: Cottage Row (tussen Bush en Sutter Streets)

In dit piepkleine buurtpark staat een rij huizen uit het midden van de 19e eeuw. Het is een perfecte plek om je Instagram flink in de schijnwerpers te zetten, want deze kleurrijke huisjes vallen enorm op.

Foodie Paradise: Nijiya Markt (1737 Post St.)

Ja, Nijiya is technisch gezien een supermarkt, maar als je door de deuren loopt, heb je het gevoel dat je door Japan wordt vervoerd. Nijiya Market heeft het meest uiteenlopende assortiment Japanse snoepjes, jam en sauzen, de meest verse selectie vis en heerlijke bento dozen. Onze tip: koop een Bento of een sushi-doos en ga naar het Japanse Peace Plaza om van de zon te genieten.

Japans Vredesplein (1610 Geary Blvd.)

Gelegen in het hart van Japantown, is het Japanse Vredesplein, de plaats van vele festivals en openbare evenementen. In het midden van het plein bevindt zich de Peace Pagode, een betonnen toren met vijf verdiepingen, ontworpen door de Japanse architect Yoshiro Taniguchi. Een geschenk van de mensen van Osaka, de zusterstad van San Francisco in Japan, het werd gebouwd in 1968.

Origami Fonteinen

Midden in de Japanse Center Mall staan twee unieke waterloze fonteinen van beeldhouwer Ruth Asawa. Een perfecte plek om te stoppen en je 'zen' op te halen. Asawa's werk is ook te zien in het de Young Museum en het Ghirardelli-plein.

De beste plek om rond te hangen: Japan Centrum Mall

Dit gedeeltelijk ondergrondse en openlucht winkelcentrum verbindt Fillmore en Laguna Streets met elkaar. Hier heb je een unieke Japanse winkelervaring. je kunt elektronica, mooi briefpapier, buitenlandse boeken en tijdschriften, kimono's, zwaarden, bonsai-bomen en zelfs papierkunst kopen in de origamiwinkel die 'Paper Tree' heet.

Reizen in de buurt van Japantown

Logo Doets Reizen Amerika

Japantown