De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Newport Beach / Balboa-Schiereiland

Neem contact met ons op

Wie bij Newport Beach de highway verlaat, linksaf de Newport Boulevard inrijdt en dan de weg blijft volgen, komt automatisch op het Balboa-schiereiland. Geliefd om z’n ruim tien kilometer lange strand en om het midden in de Newport Bay liggende Balboa Island. Op dit eiland vind je wonderbaarlijke miljonairshuizen en winkels en restaurants die daarbij horen. Er vaart (vanaf Palm Street) een ferry naar toe. Niet ver van de aanlegsteiger van de veerpont staat aan 400 Main Street het karakteristieke Balboa Pavilion. Ooit was dit het eindpunt van de in 1961 opgedoekte Pacific Electric Red Line uit Los Angeles. Inmiddels is het een restaurant met een klassieke ballroom, waar beroemde orkesten de sterren van de hemel speelden in vroeger tijden.

Rijke stad in Californië

Newport Beach is een welbedeelde stad in Californië en ligt op ongeveer 50 kilometer afstand van Los Angeles. Newport Beach wordt omringd door Huntington Beach, Costa Mesa en het Crystal Cove State Park. Newport Beach wordt als een de rijkste steden gezien: het gezinsinkomen in Newport Beach is een van de hoogste van de Verenigde Staten. Een gemiddelde woning in Newport Beach kost ongeveer 1 miljoen dollar.

Stranden in Newport Beach

Newport Beach is een waar paradijs voor strandliefhebbers. Newport Beach kent namelijk ruim 15 kilometer aan strand en biedt daarmee een ideale gelegenheid voor onder andere zonnebaden, surfen en zwemmen. Een erg populair strand is de Corona del Mar State Beach, een zandstrand dat de oostelijke ingang van Newport Harbor vormt. Er worden regelmatig surfwedstrijden gehouden. Een ander zeer populair strand is de Crystal Cove State Beach.

Newport Harbor

Newport Harbor, welke in de vroege jaren 1900 werd aangelegd, is de haven van Newport Beach. Er liggen verschillende kunstmatige eilanden in de haven, vol met privéwoningen. In het verleden werd de haven gebruikt voor de scheepsbouw en commerciële visserij, tegenwoordig wordt Newport Harbor voornamelijk gebruikt als recreatieplaats. Met ongeveer 9000 boten is Newport Harbor een van de grootste havens voor recreatieboten aan de Amerikaanse westkust. Newport Harbor is populair onder diverse disciplines in de watersport, waaronder zeilers, vissers, roeiers en kanoërs.

Catalina Flyer veerboot

De Catalina Flyer is een catamaran die plaats biedt aan 500 passagiers en dagelijks duizenden mensen naar Avalon, een grote stad op het eiland Santa Catalina, brengt. De Catalina Flyer is de grootste veerboot aan de westkust van Amerika. De catamaran is uitgerust met een uitgebreid zonnedek, luxe bedieningsmogelijkheden en grote glazen ramen die een onderzees uitzicht bieden op de Grote Oceaan. Een enkele reis per Catalina Flyer duurt ongeveer 75 minuten.

Newport Beach Film Festival

Ieder jaar wordt in Newport Beach een filmfestival georganiseerd. Tijdens dit zeven dagen durende festival kun je genieten van de mooiste films op enorme videoschermen. Er worden zowel klassiekers als nieuwe films gedraaid, in diverse filmgenres.

Kunst en cultuur in Newport Beach

Wanneer je genoeg gekregen hebt van al het zonnebaden en behoefte hebt aan wat kunst en cultuur, kun je je uitstekend vermaken in Newport Beach. Bijvoorbeeld in het Lyon Air Museum, dat diverse stukken heeft verzameld rondom de tweede wereldoorlog, zoals gevechtsvliegtuigen en auto’s. Het museum is elke dag van 10:00 tot 16:00 te bezoeken, een toegangskaartje kost ongeveer 12 dollar. Een ander interessant museum is het Newport sportmuseum, dat meer dan 10.000 kunststukken uit diverse sporten

Meer informatie: www.visitnewportbeach.com en www.balboaisland.com.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Newport Beach / Balboa-Schiereiland gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Newport Beach / Balboa-Schiereiland