De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Een van de populairste wijk van San Francisco is South of Market (kortweg: SoMa). Het wemelt er van de bars en nachtclubs, voor een avondje stappen is SoMa the place to be! Ook het SF Museum of Modern Art is te vinden in deze wijk, net als het AT&T Stadium, thuishaven van de SF Giants. Het bijwonen van een honkbakwedstrijd is de ultieme Amerika-ervaring en een echte aanrader!

Welkom in SoMs, ook bekend als South of Market Area. Het was ooit een lichte industrie- en magazijndistrict, maar ook een high-tech hub tijdens de internet 'boom' van de jaren negentig van de vorige eeuw. Vandaag de dag is het een van de coolste wijken in San Francisco. SOMA zit vol met bars, boetiekjes, alternatieve cultuur, musea, kunstgalerieën en smakelijke restaurants. Het heeft ook geweldige parken en is gunstig gelegen naast veel openbaar vervoer. En je mag de architectonische bezienswaardigheden niet vergeten. 

Ooit dreigde deze buurt te verpauperen. Maar in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw kreeg SoMa een forse upgrade. De ontwikkeling van de wijk ging vervolgens razendsnel en SoMa veranderde in een 'place to be', een hippe opkomende wijk.

De buurt strekt zich uit van Market Street in het zuiden tot Townsend Street, en ten westen van de Embarcadero tot 11th Street. Eenvoudig gezegd, dat is een behoorlijk groot gebied. Neem dus vooral de tijd om door deze leuke wijk te wandelen.

Logo Doets Reizen Amerika

SoMa