De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Dit is een van de 44 heuvels waarop San Francisco is gebouwd. Simone de Beauvoir vergeleek deze heuvel ooit met Montmartre in Parijs. Dat is overdreven, maar als je vanaf Levi Plaza de Filbert Steps opklautert naar Coit Tower begrijp je wat de Française bedoelde. Het is een leuke buurt met veel tuinen en het heeft een feeëriek uitzicht over baai en stad.

Telegraph Hill San Francisco is een klein district aan de noordoostelijke kant van de stad. De bekendste bewoners zijn een kudde papegaaien die al jaren lang hun thuis hier hebben gevonden.

Waar vind je de papegaaien van Telegraph Hill? 

Dit is altijd een lastige vraag. Hoewel de meeste mensen het hebben over het feit dat deze vogels die in deze buurt leven, verplaatsen ze zich nogal vaak in San Francisco en kun je ze eigenlijk in elke wijk tegenkomen.

De grootste kans is langs de Filbert Street trappen, in het Telegraph Hill District. Je vindt hier namelijk verschillende tuinen langs de opstelling trappen die de papegaaien aantrekken.

Echter, als ze vlakbij zijn, zul je ze niet kunnen missen door hun luide gekrijs, dus hou je oren open voor ze als je in de buurt bent.

Andere bezienswaardigheden

Coit Tower is de meest populaire attractie in deze wijk en ligt op de top van de heuvel. Andere bezienswaardigheden in deze wijk zijn onder andere de trappen van Filbert Street en de vele gezellige restaurants en bars.


Logo Doets Reizen Amerika

Telegraph Hill