De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De kunstcollectie van wijlen oliemagnaat J. Paul Getty is een lust voor het oog. Tijdens zijn leven verzamelde Getty gretig bijzondere werken. In zijn testament liet hij zetten dat een aanzienlijk percentage van zijn vermogen aan nieuwe aankopen moest worden besteed. Tot op de dag van vandaag wordt de collectie steeds uitgebreid. De complete collectie wordt tentoongesteld tegen een achtergrond van schitterende architectuur, prachtige tuinen en adembenemende uitzichten over LA en de Pacific. Wat een belevenis!

Renoir, Van Gogh, Michelangelo…

De echte publiekstrekker is natuurlijk de kunstcollectie, die grotendeels bestaat uit de verzameling van oliemagnaat J. Paul Getty. Al voor zijn dood verzamelde Getty gretig bijzondere werken, maar doordat hij in zijn testament had laten zetten dat na zijn overlijden jaarlijks een aanzienlijk percentage van zijn vermogen van zo’n vijf miljard dollar aan nieuwe aankopen moest worden besteed, wordt die verzameling nog steeds uitgebreid met voornamelijk westerse kunst van de Middeleeuwen tot nu. Kunstliefhebbers mogen het Getty Center eigenlijk niet overslaan. Rembrandt, Renoir, Canova, Van Gogh, Michelangelo… het is maar een greep uit wat er hangt.
De imposante architectuur van The Getty Center. 

Het gebouw waarin het Getty Center huist, werd ontworpen door de Amerikaan Richard Meier, in Nederland vooral bekend als de architect van het overwegend witte stadhuis in Den Haag. Het Getty Center is vanwege de architectuur, ligging en tuinarchitectuur al meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Logo Doets Reizen Amerika

The Getty Center