Bosbranden Jasper Meer info

Amerika

District Of Columbia

11 Actueel reisaanbod

Het District of Columbia is feitelijk het federale district waarbinnen Washington D.C., de hoofdstad van Amerika, valt. Trek voor een bezoek aan Washington D.C. zeker een paar dagen uit. De hoofdstad van de Verenigde Staten, woonplaats van de Amerikaanse president, is bruisender dan je zou verwachten. Elk gebouw in deze politieke stad ademt een unieke historie. Naast iconische monumenten als het Capitool en het Witte Huis heeft D.C. bruisende wijken die je niet over mág slaan. In hippe buurten zoals Georgetown en Old Town Alexandria heerst een relaxte sfeer.

Hoogopgeleiden

Hier ligt de indrukwekkende Amerikaanse geschiedenis op elke straathoek. Washington D.C. is de bakermarkt van het wereldnieuws, met het Witte Huis en het U.S. Capitol als grote publiekstrekkers. Met zoveel hoogwaardigheidsbekleders is Washington D.C. een forensenstad dat een enorm percentage aan hoogopgeleiden heeft. Je ziet het terug in het veelzijdig aanbod aan cultuur: van gratis lezingen aan de universiteit tot danstheaters en musea langs The National Mall. Het Smithsonian Institution is een must see: het grootste museum ter wereld herbergt hier 11 musea en galeries zoals het Air Space Museum en de National Gallery of Art.

Het beste van alle seizoenen

Washington D.C. ligt geografisch ideaal en kent vier duidelijke seizoenen. Je kunt in de winter genieten van de sneeuw in het West Potomac en ‘s zomers tot laat een gin-tonic in de rooftopbar Gate drinken. Neem in de lente en zomer de watertaxi naar The Wharf, een nieuwe foodies-wijk aan de Potomac-rivier. Wist je dat een citytrip naar Washington D.C. perfect te combineren is met een rondreis of camperreis langs de Oostkust van de Verenigde Staten? Doets Reizen regelt het voor je.

Reizen naar District Of Columbia

Logo Doets Reizen Amerika

District Of Columbia