Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Arlington National Cemetery

11 Actueel reisaanbod

Dit is één van 139 nationale, begraafplaatsen van de Verenigde Staten, aangelegd tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Hoewel het een militaire begraafplaats is, liggen er tussen de militairen ook bekende Amerikanen zoals presidenten, astronauten, politici en bekende burgers.

Dit beroemde kerkhof van 250 hectare groot ligt op een groene heuvel aan de Potomac rivier in Arlington Country (Virginia) en heeft zicht op Washington. Vanaf Lincoln Memorial, ligt het aan de overkant van het water en is te bereiken via de Arlington Memorial Bridge. Je kunt er ook gemakkelijk met de metro komen. Er zijn circa 400.000 graven en dagelijks zijn er ongeveer vijftien begrafenissen.

Centraal op de begraafplaats staat op de heuvel het zogenoemde Arlington House . De voormalig woning van generaal Robert E. Lee. De opperbevelhebber van de Zuidelijke troepen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

Aan de voet van de heuvel is ligt het betrekkelijk eenvoudige graf van de vermoorde president John F. Kennedy, zijn vrouw Jacky, een zoon en doodgeboren dochtertje . Het graf is gemarkeerd door een eeuwige vlam. Vlak daarbij ligt het graf van de eveneens vermoorde senator en presidentskandidaat Robert F. Kennedy. Gemarkeerd door een simpel wit kruis.

Aan de andere kant van de heuvel ligt de Tomb of the Unknowns. Het is een prachtig, indrukwekkend monument met ongeïdentificeerde resten van soldaten uit zowel de Eerste als Tweede Wereldoorlog en de oorlogen in Korea en Vietnam. ‘Known but to God’ staat erbij. Er is een ceremoniële aflossing van de wacht. Voor de toeristen vindt dat in de zomer elk half uur plaats en de rest van het jaar elk uur. Andere beroemdheden die op Arlington begraven liggen, zijn onder meer president William Taft en admiraal Richard Byrd. Dit was de ontdekker van de zuidpool. Ook de generaals Marshall en Pershing en stadsarchitect Pierre Charles l’Enfant rusten hier.

Reizen in de buurt van Arlington National Cemetery

Logo Doets Reizen Amerika

Arlington National Cemetery