Bosbranden Jasper Meer info

Washington’s Chinatown is een kleine Chinese buurt, zo’n beetje ten noorden van de Federal Triangel. Tussen tussen H en I Street, 5th en 8th Street. De buurt wordt gekenmerkt door de Chinese poort met triomfboog uit 1986, die één miljoen dollar kostte en door de overheid werd betaald. Deze poort symboliseert de vriendschap tussen de stad en haar zusterstad Beijing. Gallery Place-Chinatown station is de dichtstbijzijnde metrostation.

Chinatown valt onder het National Register of Historic Places en is een va de oudste delen van de stad. Voor 1930 bevond Chinatown zich in een ander deel van de binnenstad. Het is een drukke wijk waar veel Aziaten en andere culturen wonen. 

De Center Market, de openbare markt, ligt op Pennsylvania Avenue tussen 7th en 9th Streets, NW. 7th Street was de belangrijkste route naar de markt in het centrum vanaf boerderijen ten noorden van de stad. Seventh Street en Pennsylvania Avenue werden de belangrijkste winkelstraten in DC. 

In 1986 werd de mooie toegangspoort van deze wijk de Friendship Archway, gebouwd volgens de traditionele poorten van de Chinese Ming en Qing Dynasties. De 18 meter hoge boog met tegeltjes en draken, ligt op H tussen 7e en 6e straat en is de grootste boog met één overspanning in zijn soort ter wereld. 

Chinatown is een leuke wijk met restaurants, theaters, kantoorgebouwen en winkels.

Reizen in de buurt van China Town

Logo Doets Reizen Amerika

China Town