Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Dupont Circle is een rotonde met fontein en plein in Washington en tevens de naam van de wijk rondom deze rotonde. Op de rotonde komen vijf straten samen. De buurt als geheel staat op een nationale monumentenlijst. De wijk ligt ten noorden van Foggy Bottom en ten oosten van Georgetown.

Prominent op Dupont Circle zit een Starbucks. Als je daar koffie gaat drinken, kom je regelmatig Nederlandse bewindspersonen tegen. Die verblijven vaak in de omgeving in een hotel. Bijna naast deze Starbucks zit Kramer Books. Een monumentale boekhandel en zeker de moeite waard. Hier kopen zowel toeristen als inwoners, studenten als de politieke elite. En je kunt in het café terecht voor een hapje en een drankje. 

Op Dupont Circle bevindt zich tevens het gelijknamige metrostation, dat aan de rode lijn ligt. Vroeger waren er ook tunnels voor trams, maar deze werden in 1964 afgesloten. Nu is alleen de verkeerstunnel voor Connecticut Avenue geopend. Centraal ligt de Dupont Circle Fontijn, geschonken door de familie Dupont, en een van de achtien monumenten van de burgeroorlog in Washington D.C.

Dupont Circle ontstond rond 1900 en werd een wijk voor Washington’s rijken. Nu is het een ambassadewijk met een grote variëteit aan exclusieve kunstgaleries, goede restaurants, dure winkels, en veel bars, nachtclubs en disco’s. De meeste ambassades staan aan Massachusetts Avenue tussen de Dupont Circle en Sheridan Circle. Dat wordt de Embassy Row genoemd en een wandeling langs al de statige woningen is zeer de moeite waard. 

Hier staat tevens de residentie van de Nederlandse ambassadeur. Een van de mooiste panden van S Street. In het pand zit een apart appartement voor het staatshoofd. Een soort koninklijke suite. De wijk staat in de Verenigde Staten vooral bekend om de grote homoseksuele gemeenschap die hier woont. Het is een van de grootste homobuurten van Amerika. Hier vindt het jaarlijkse Gay Pride festival plaats en ook zijn er tal van uitgaansgelegenheden.

Reizen in de buurt van Dupont Circle

Logo Doets Reizen Amerika

Dupont Circle