Klein stadje dat aan de Atlantische Oceaan ligt, op bijna 70 kilometer afstand van Jacksonville. Het werd vernoemd naar prinses Amelia, dochter van de Engelse koning George De Tweede.

Fernandina Beach

Het is de moeite waard een bezoekje te brengen aan het pittoreske haventje van Fernandina Beach, dat vlakbij Amelia Island ligt. Vroeger werd die haven vooral gebruikt door piraten en smokkelaars van rum. Nu is het de drukste aanvoerhaven van vis en garnalen in het zuiden van Amerika.

Fernandina Beach heeft een prachtig strand met 450 historische, Victoriaanse huizen, met diverse boetieks  en kunstgalerijen. Breng zeker ook een bezoek aan één van de oudste parken van Florida; het Fort Clinch State Park. Het fort werd in 1847 gebouwd om Fernandina Beach tegen aanvallers te beschermen.

American Beach

Tussen het Summer Beach Resort en de Amelia Plantation ligt American Beach. Dit strand werd in 1935 door de eerste Afro-Amerikaanse miljonair A.L. Lewis ontdekt en was tot ver in de jaren zestig het enige strand waar Afro-Amerikanen werden toegelaten. Voor meer informatie over deze omgeving kijk op www.ameliaisland.com.

Onze topbestemmingen in de buurt van Amelia Island

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Amelia Island gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Amelia Island