De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Klein stadje dat aan de Atlantische Oceaan ligt en gelegen is op een landtong van 13 mijl lang en 2 mijl breed, op bijna 70 kilometer afstand van Jacksonville. Het werd vernoemd naar prinses Amelia, dochter van de Engelse koning George De Tweede.

Het eiland

Amelia Island heeft de grootte van Manhattan in New York en biedt langs de gehele lengte van het eiland prachtige witte zandstranden. Op het eiland is veel historie terug te vinden van piraterij tot aan de Amerikaanse Burgeroorlog. Het eiland heeft gezellige dorpjes met hun eigen haventje en zijn eigen unieke charme. 

Fernandina Beach

Het is de moeite waard een bezoekje te brengen aan het pittoreske haventje van Fernandina Beach, dat vlakbij Amelia Island ligt. Vroeger werd die haven vooral gebruikt door piraten en smokkelaars van rum. Nu is het de drukste aanvoerhaven van vis en garnalen in het zuiden van Amerika.

Fernandina Beach heeft een prachtig strand met 450 historische, Victoriaanse huizen, met diverse boetieks  en kunstgalerijen. Breng zeker ook een bezoek aan één van de oudste parken van Florida; het Fort Clinch State Park. Het fort werd in 1847 gebouwd om Fernandina Beach tegen aanvallers te beschermen.

American Beach

Tussen het Summer Beach Resort en de Amelia Plantation ligt American Beach. Dit strand werd in 1935 door de eerste Afro-Amerikaanse miljonair A.L. Lewis ontdekt en was tot ver in de jaren zestig het enige strand waar Afro-Amerikanen werden toegelaten. Vandaag de dag is dit gebied ook een zeer geliefd uitgaansgebied. Zo vind je hier vele kleine winkeltjes, restaurants en kan je hier heerlijk vers gevangen garnalen eten die hier de haven in worden gevoerd. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Amelia Island

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Amelia Island gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Amelia Island