Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Audubon Corkscrew Swamp Sanctuary

18 Actueel reisaanbod

Schitterend stuk moerasachtig natuurgebied, met zes verschillende natuurlijke habitats. Er komen veel soorten vogels, vissen, insecten, slangen, schildpadden en grote en kleine zoogdieren voor. Zo zijn er beren, rode lynxen, herten, otters, vossen, panters en wasberen.​ Het fijne is dat je hier kunt wandelen. Je hoeft niet een excursie te ondernemen per jetboot of anderszins. Je loopt over boardwalks (houten steigers) en ziet er belangrijke verschillen in flora en fauna tussen de verschillende gebieden.

Bijzonder ecosysteem

Dit unieke deel van het moerasgebied gelegen in het hart van de Everglades beschikt in totaal over zes verschillende habitats. Je vindt hier een boardwalk van 4 kilometer lang dwars door het moerasgebied waardoor je dichterbij deze bijzondere natuur kunt komen zonder dat je in een Airboat hoeft te stappen. Je kan de prachtige flatwood bomen, cypress bomen en zelfs de oudste cypressbos in Noord Amerika aanschouwen. 

Kom oog in oog met bijzondere dieren

In het Corkscrew Swamp Sanctuary kun je oog in ook komen te staan met dieren die je niet dagelijks tegen komt. Denk bijvoorbeeld aan de honderden alligators die in dit natuurgebied leven maar ook aan otters, herten, schildpadden en vele vogels. Doormiddel van de boardwalk die door het park aangelegd is kom je bij verschillende uitzichtpunten waar je heel goed wildlife kunt spotten. 

Reizen in de buurt van Audubon Corkscrew Swamp Sanctuary

Logo Doets Reizen Amerika

Audubon Corkscrew Swamp Sanctuary