Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Biscayne National Park

18 Actueel reisaanbod

Op een eiland vrijwel naast Homestead vind je Biscayne National Park, met een oppervlakte van ruim 700 vierkante kilometer. Het park bestaat voor het grootste gedeelte uit water, met tal van koraalriffen en er omheen ruim 30 onbewoonde eilanden. De koraalriffen liggen gemiddeld 10 meter diep en bieden voedsel aan vissen die alleen hier kunnen leven, zoals de keizersvis, de steenvis en de doktersvis. Het park is hierdoor een geliefd watersport gebied voor duiken of te snorkelen. Ook is het mogelijk een boottocht per 'glassboat' te maken.​

Biscayne Bay

De naam van deze baai betekent 'grote en heldere baai'. Dit is dan ook zeker terug te vinden in deze baai, het water is ontzettend helder en je kan hier genieten van de meest bijzondere vis en koraalsoorten. Deze baai is daarnaast ook een bijzondere plaats in Florida omdat het zoete water wat afkomstig is uit de Everglades zich samenvoegt met het zoute water uit de oceaan. De baai is ondiep en dat maakt het zeer geschikt voor water activiteiten zoals snorkelen, daarnaast is het water van de baai ook zeer aangenaam qua temperatuur aangezien de Golfstroom ook hier terug te vinden is. Dit zijn dan weer de perfecte omstandigheden voor een levendig koraalrif en dit is een van de grootste trekpleisters van dit National Park in Florida. 

Koraalrif

Doordat het koraalrif van Biscayne National Park vrij afgeschermd ligt in de baai en er weinig natuurlijke bedreigingen zijn, is dit een fijn leefgebied van vele tropische vissoorten. Er komen dan ook in totaal meer dan 200 verschillende soorten vissen voor in deze baai. Denk bijvoorbeeld aan de speciale keizersvis, steenvis en doktersvis. Deze vissen vindt je bijna nergens anders ter wereld terug. De bodem van deze baai is niet alleen bedekt door een koraalrif maar ook door zeegras. Dit geeft het rif nog een indrukwekkendere uitstraling en zorgt ervoor dat jij optimaal kunt genieten van jouw snorkeltocht. 

Activiteiten die je kunt ondernemen

Zoals beschreven zijn er veel wateractiviteiten mogelijk in het Biscayne National Park. Zo kun je in het park snorkelen of duiken, dit kan je op eigen gelegenheid doen maar dit kan je ook onder leiding van een ervaren gids doen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat jij alle plekjes van dit National Park ziet die je absoluut niet mag missen. Ben jij niet zo'n waterrat maar wil je wel graag de onderwaterwereld ontdekken. Dan kan je ook met een glasbodemboot het water op gaan. Dit is een tour waarbij je natuurlijk de koraalriffen gaat ontdekken maar bijvoorbeeld ook kans hebt op het spotten van zeeschildpadden of dolfijnen. 


Reizen in de buurt van Biscayne National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Biscayne National Park