Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Amerika

Clearwater Marine Aquarium

32 Actueel reisaanbod

Het Clearwater Marine Aquarium is een non-profitorganisatie die zich richt op het redden, verzorgen en uitzetten van zeedieren uit de omgeving. Het aquarium is ook de thuisbasis van Winter, de dolfijn die haar staart verloren heeft toen ze verstrikt raakte in een visnet. Om ervoor te zorgen dat Winter goed kon blijven zwemmen, heeft zij een staart-prothese gekregen. Het verhaal van Winter is verfilmd in de film A Dolphin Tale. Naast de dolfijnen, schildpadden, otters en andere zeedieren zijn ook delen van de filmsets te zien in het Clearwater Marine Aquarium.

Bij het Clearwater Marine Aquarium kun je terecht voor verschillende dolfijnenshows, boottochten en kajaktochten.

Dit aquarium is een non-profit organisatie, die zich vooral richt op de opvang van gewonde dieren en de verzorging die zij nodig hebben. Tijdens een bezoek kun je zien hoe de gewonde dieren worden verzorgd of geholpen. Daarnaast doen ze veel voor de dieren en de natuur in de omgeving van Clearwater Beach, zijn er dolfijnenshows, boot- en kajaktochten.

In het aquarium leeft in ieder geval dolfijn Winter die een deel van haar staart verloor toen zij klem kwam te zitten in een visnet. Nadat ze dit ongeluk had overleefd, heeft zij een staartprothese gekregen en kan ze nu weer volop zwemmen. Over deze dolfijn is de film ‘A Dolphin’s Tale’ gemaakt. Een deel van de filmsets zijn te zien in het Clearwater Marine Aquarium.

Dit aquarium heeft trouwens twee locaties. Je kunt ertussen heen en weer pendelen met een auto, trolley of per boot. Een bezoek aan het aquarium duurt ongeveer vier uur. Je kunt er ook een ‘Behind The Scenes Tour’ boeken, waarbij je kunt ervaren hoe gewonde dieren verzorgd worden. 

Reizen in de buurt van Clearwater Marine Aquarium

Logo Doets Reizen Amerika

Clearwater Marine Aquarium