Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Edison & Ford Winter Estates

18 Actueel reisaanbod

Een van de must-do uitstapjes in Fort Myers Beach en omgeving zijn de Edison en Ford Winter Estates. Dit museum huisvest de voormalige winterverblijven van de beroemde uitvinder Thomas Edison en autofabrikant Henry Ford. Het laboratorium en museum horen bij het optrekje van Edison uit 1885. Hier zijn verschillende door hem gedane uitvindingen te zien, zoals de grammofoon, telefoon en draadloze telegrafie. Het zijn indrukwekkende landgoederen omgeven door prachtige tuinen.

Een stukje geschiedenis

In de winter van 1885 trok Thomas Edison samen met zijn vriend en zakenpartner Ezra Gilliland naar Florida opzoek naar een warme, zonnige plek om te ontspannen tijdens de winter. Hij vond deze plek in Fort Myers waar hij een stuk land kocht en een plan maakte voor zijn winterverblijf met niet alleen een huis, maar ook een laboratorium en een mooie tuin. Deze plek werd bekend als de Seminole Lodge.

Henry Ford raakte bevriend met Edison toen hij werkte bij de Detroit Edison Illuminating Company vanaf 1890. In 1914 ging Ford voor het eerst op bezoek bij Edison in Fort Myers en in 1916 kocht hij het huis naast dat van Edison. Dit huis werd bekend als de Mangoes en werd het winterverblijf van de familie Ford.

Het winterverblijf van Edison opende al voor publiek in 1947. Het winterverblijf van Ford werd in 1988 verkocht aan Fort Myers en na 2 jaar restaureren werd ook dit verblijf geopend voor publiek.

Reizen in de buurt van Edison & Ford Winter Estates

Logo Doets Reizen Amerika

Edison & Ford Winter Estates