Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Kennedy Space Center

18 Actueel reisaanbod

Het hoogtepunt van de oostkust van Florida is het Kennedy Space Center. Zonder dat je het door hebt, leer je vanalles over het verleden, heden en toekomst van de ruimtevaart. In het park vind je tentoonstellingen, oude raketten en spaceshuttles. Ervaar hoe het is om als echte astronaut de ruimte ingeschoten te worden of bekijk een van de prachtige films over de ruimte in het Imax Theater. Ook als je niet in Cocoa Beach verblijft, is het meer dan de moeite waard om vanuit Orlando een bezoek te brengen aan het meest educatieve park van Florida.

Algemeen

Het Kennedy Space Center is een echte must do in Florida. Het is een leuk en interactief centrum over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de ruimtevaart in de Verenigde Staten. Met het toegangsticket heb je onder andere toegang tot de Shuttle Launch Experience, IMAX Space films en verschillende tentoonstellingen. Een hoogtepunt is de bustour naar het Apollo/Saturn V Center, waar een echte Apollo raket tentoongesteld wordt. Nieuw in het Kennedy Space Center is de Atlantis Discovery. Hier vind je onder meer de Atlantis. De laatste space shuttle die de ruimte is ingegaan. Ook is dit de enige plek waar je daadwerkelijk een stukje van de maan aan kunt raken, in de vorm van een rots. Voor een bezoek moet je minimaal een dag uittrekken.

Kennedy Space Center Tours

  •  Cape Canaveral Then & Now Tour
    Tijdens deze tour herbeleef je bij het Air Force Space and Missile Museum de lancering van de eerste Amerikaanse satellieten. Het museum staat helemaal in het teken van de geschiedenis van de militaire ruimtevaart. Ook kom je op de plek waar de eerste mens in een Apollo de ruimte in werd gelanceerd en langs de plek waar de Apollo I met zijn inzittende astronauten verbrandde. De tour eindigt bij het Apollo/Saturnus V Center. De tour wordt door een ruimtevaartdeskundige begeleid en is zó populair dat hij dagelijks is uitverkocht. Van tevoren reserveren & legitimatie is verplicht.
  • Kennedy Space Center Tour
    Deze rondrit voert langs het International Space Station Center, LC 39 Observation Gantry en het Apollo/Saturnus V Center. Vanaf het LC 39 (het 20 meter hoge lanceercomplex) heb je een prachtig uitzicht op het shuttle lanceerplatform. Dat ligt op slechts 1,5 kilometer afstand. De bus tour begint bij het Visitor Complex en is bij de toegangsprijs inbegrepen. Er is geen gids aanwezig, dus je kunt zelf bepalen hoe lang je blijft in het Apollo/Saturnus V Center. Iedere 15 minuten vertrekt er een bus. Voor een extra bedrag is het ook mogelijk een guided tour te krijgen. Tip: tijdig van tevoren online reserveren.

Air Force Space And Missile Museum

Om dit museum te bezoeken, dat buiten het terrein ligt van het Kennedy Space Center, is voorwaarde dat je de Cape Canaveral Then & Now bustour doet. Het museum staat helemaal in het teken van de geschiedenis van de militaire ruimtevaart, zoals spionagesatellieten en diverse raketsystemen.

Astronaut Training Experience (ATX)

Het is mogelijk om deel te nemen aan een astronautentraining, waarbij je volledig wordt ondergedompeld in de wereld van astronauten. In deze praktijkgerichte training krijg je een voorbereiding op de ontberingen van een ruimtevlucht. Tijdens de missiesimulatie en astronautentraining krijg je informatie uit eerste hand van ex-astronauten. Kijk voor meer info over de KSC-astronautentraining op de website van het Kennedy Space Center.

International Space Center

Vanuit de Observation Room werp je een blik op de afdeling waar de ruimtevaartcomponenten van het International Space Station worden uitgecheckt en gereedgemaakt voor een ruimtereis. Na het bezoek aan de Observation Room betreed je een levensecht model van de woonmodule waarin de astronauten leven, slapen en werken.

Lunch with an Astronaut

Tijdens de lunch met een astronaut praten kan ook in het Kennedy Space Center. Je kunt vragen stellen en foto’s maken. Deelnemers ontvangen ook een gesigneerd souvenir. Het intieme en daardoor zeer persoonlijke element van deze ontmoeting maakt het bezoek aan het Kennedy Space Center heel bijzonder. Ook bij het Visitor Center zijn ontmoetingen met astronauten mogelijk, maar deze zijn niet zo persoonlijk als tijdens de lunch. De lunch start om 12:15 en je moet beslist van tevoren reserveren. Het aantal zitplaatsen is beperkt. Ook wij kunnen deze bijzondere lunch rechtstreeks voor je reserveren.

Reizen in de buurt van Kennedy Space Center

Logo Doets Reizen Amerika

Kennedy Space Center