De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Sarasota is het culturele hoogtepunt van Florida. De vele kunstgaleriën en musea domineren deze rijke plaats in het westen van Florida. De grondlegger van de cultuur in deze stad is John Ringling. De stranden bij Sarasota zijn misschien niet zo breed als in de andere plaatsen in Florida, maar daarom niet minder mooi. Het witte zandstrand wordt omzoomd door helmgras en tropische begroeiing, echt prachtig. Sarasota heeft een gezellig centrum op Lido Key, rondom de St. Armands Circle.

Ligging

De kleine stad Sarasota ligt aan de kust van Zuidwest-Florida aan Sarasota Bay.

Inwoners

Sarasota telt ruim 52.000 inwoners.

Klimaat

Sarasota heeft een tropisch klimaat. Er zijn grofweg twee seizoenen te onderscheiden: een regenseizoen (vanaf mei tot oktober) en een droog seizoen (vanaf november tot en met april).

Geschiedenis

In 1856 vestigden de eerste mensen zich permanent in Sarasota. William Whitaker was de eerste Europese kolonist die Sarasota tot vaste woonplaats koos. Niet lang nadat Schotse immigranten in Sarasota waren aangekomen, legden ze een golfbaan aan. Toen Sarasota in 1902 ook nog eens op het spoorwegennet werd aangesloten, kon het toerisme echt goed op gang komen. Het klimaat en de mooie stranden trokken veel toeristen, iets wat ze tot op de dag van vandaag nog steeds doen.

Bezienswaardigheden

Zoals eerder genoemd is John Ringling de grondlegger van de cultuur in Sarasota en is hij dus heel belangrijk geweest voor de stad. Hij was de voormalige eigenaar van het beroemde Ringling Brothers and Barnum & Baily Circus. Hij liet in de jaren 20 een groots landgoed ontwikkelen met het in Italiaanse Renaissancestijl gebouwde John and Mable Ringling Museum of Art. Dit museum heeft onder meer een grote barokcollectie en een bijzondere verzameling van tapijten uit de 17de eeuw. Er is ook een Circus Museum met allerlei attributen over de geschiedenis van het beroemde circus. Naast het museum ligt Ca' d'Zan, dit is de oorspronkelijke woning die in Venetiaanse stijl is gebouwd. Het gezellige centrum van Sarasota ligt op Lido Key, rondom St. Armands Circle. Hier vind je allerlei winkels, terrassen, restaurants, galerieën en boetiekjes. Ook dit is door John Ringling ontwikkeld, inclusief het subtropische park met beelden. Het Mote Marine Aquarium is niet alleen een geweldig aquarium, maar ook een beroemd onderzoekscentrum voor zeedieren. Vanaf het Bayfront Park, gelegen aan de haven met interessante beelden en restaurants, heb je een prachtig uitzicht op Sarasota. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Sarasota en de omgeving moet je naar het Historic Spanish Point. Dit is een openluchtmuseum met oude huizen, een vlindertuin en je kunt er zelfs een boottocht maken. In de omgeving van Sarasota heb je tenslotte ook nog het natuurpark Mayakka River met het Mayakka River State Park. Dit park heeft heel veel planten en dieren. Je kunt er wandelen, fietsen of een tochtje maken met de grootste airboat ter wereld.

Onze topbestemmingen in de buurt van Sarasota

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Sarasota gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Sarasota