Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Sarasota is het culturele hoogtepunt van Florida. De vele kunstgaleriën en musea domineren deze rijke plaats in het westen van Florida. Het Ringling Museum is een van deze spectaculaire musea. De stranden bij Sarasota zijn misschien niet zo breed als in de andere plaatsen in Florida, maar daarom niet minder mooi. Het witte zandstrand wordt omzoomd door helmgras en tropische begroeiing, echt prachtig. Sarasota heeft een gezellig centrum op Lido Key, rondom de St. Armands Circle. Andere tips in Sarasota en omgeving zijn het Historic Spanish Point, het Mote Marine Aquarium en het Mayakka River State Park.

Algemeen

Sarasota is het culturele hoogtepunt van Florida. De vele kunstgaleriën en musea domineren deze rijke plaats in het westen van Florida. Sarasota Bay en enkele eilandjes in de Golf van Mexico maken eveneens deel uit van het grondgebied. De stranden bij Sarasota zijn misschien niet zo breed als in de andere plaatsen in Florida, maar daarom niet minder mooi. Het witte zandstrand wordt omzoomd door helmgras en tropische begroeiing.

Ligging

De kleine stad Sarasota ligt aan de kust van Zuidwest-Florida aan Sarasota Bay.

Inwoners

Sarasota telt ruim 52.000 inwoners.

Klimaat

Sarasota heeft een tropisch klimaat. Er zijn grofweg twee seizoenen te onderscheiden: een regenseizoen (vanaf mei tot oktober) en een droog seizoen (vanaf november tot en met april).

Geschiedenis

In 1856 vestigden de eerste mensen zich permanent in Sarasota. William Whitaker was de eerste Europese kolonist die Sarasota tot vaste woonplaats koos. Niet lang nadat Schotse immigranten in Sarasota waren aangekomen, legden ze een golfbaan aan. Toen Sarasota in 1902 ook nog eens op het spoorwegennet werd aangesloten, kon het toerisme echt goed op gang komen. Het klimaat en de mooie stranden trokken veel toeristen, iets wat ze tot op de dag van vandaag nog steeds doen.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Sarasota gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Sarasota