De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De Florida Keys staan wereldwijd bekend door de prachtige ‘Overseas Highway’ die met zijn 205 kilometer alle eilanden met elkaar verbind, van Key Largo tot Key West. Op sommige stukken rijd je gevoelsmatig, als een Mozes op wielen, over de helder blauwe, tropisch gekleurde zee!

Algemeen

De Florida Keys zijn een slinger van eilanden ten zuiden van Florida, die aaneengesloten worden door bruggen. De Overseas Highway voert je langs 45 eilanden en leidt uiteindelijk naar het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten; het bekende Key West. Stoppen is zeker de moeite waard om de tropische omgeving en koraalriffen te bewonderen of gewoon om de specialiteit van de Keys te proeven. De overheerlijke Key Lime Pie.

Vanwege afstand en reistijd is Key West geen logische bestemming voor een dagtochtje vanuit Miami. Wij raden je dan ook aan om niet alleen op Key West een overnachten te boeken, maar zeker ook op Islamorada of Key Largo. Neem de tijd voor deze route en rijd niet te hard, want op de Keys controleert men erg streng op snelheid. Stoppen is zeker de moeite waard om de overblijfselen van de spoorlijn naar Key West te bewonderen,  alsook de tropische, ruwe eilanden. Eettip: ga zeker de specialiteit van de Keys proeven, te weten de overheerlijke Key Lime Pie.

De route wordt echt spectaculair na Islamorada; de eilanden worden dan kleiner en rustiger. Je wordt er omringd door het heldere blauwe water en de groene mangrove. En: hoe zonniger, hoe mooier de blauwe kleuren. Met geluk zie je ook nog leguanen langs de weg of dolfijnen in de zee.

The Keys is opgedeeld in drie regio’s:

• Upper Keys: Key Largo-Long Key

• Middle Keys: Conch Key-Marathon

• Lower Keys: Bahia-Key West

Ligging

De Florida Keys zijn een slinger van eilanden ten zuiden van Florida, die worden verbonden door bruggen.

Klimaat

The Keys hebben een subtropisch klimaat met warme, vrij natte en klamme zomers en zachte, drogere winters. Het aangename klimaat zorgt ervoor dat dit gebied, waarin de dagtemperatuur zelfs in de wintermaanden zelden onder de 15 graden komt, onder Amerikanen zeer populair is als overwinter bestemming.

Bereikbaarheid

De Overseas Highway voert je langs 45 eilanden en leidt uiteindelijk naar het meest zuidelijke puntje van  continentaal USA, het illustere Key West. 

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van The Keys? Maak dan een stop bij Pigeon Key.

Hier vind je een klein openluchtmuseum met de oude huizen, waar de mannen verbleven die destijds de Overseas Railroad bouwden.

Reizen in de buurt van The Keys

Logo Doets Reizen Amerika

The Keys