Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Martin Luther King Jr. National Historic Site

4 Actueel reisaanbod

Atlanta is de geboorteplaats van degene die een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de wereldwijde geschiedenis; Dr. Martin Luther King Junior. Zijn geboortegrond en de belangrijke plekken die hem gedurende zijn leven hebben gevormd tot een iconisch figuur, maken onderdeel uit van het hedendaagse Martin Luther King Jr. National Historic Site.

Meer informatie over het Martin Luther King Jr. National Historic Site

Het Martin Luther King Jr. National Historic Site is dus van grote historische waarde voor de stad Atlanta. Als je op vakantie bent in Atlanta mag je deze bezienswaardigheid dan ook echt niet overslaan. In het Visitor Center kun je allerlei informatie krijgen over de Historic Site en je inschrijven voor een tour van King’s geboortehuis. Voor jonge bezoekers is hier een interessante tentoonstelling te zien die het verhaal vertelt van de kinderen van de Civil Rights Movement.

Auburn Avenue

Op nummer 501 van Auburn Avenue staat King’s geboortehuis, waar hij tot zijn 12de woonde. Onder begeleiding van een Park Ranger kan je een bezoek brengen aan dit huis. Het is gerestaureerd en helemaal ingericht naar de tijd van zijn jeugd (begin jaren dertig).

Ebenezer Bapist Church

Je kunt ook een bezoek brengen aan de Ebenezer Baptist Church, een neogotische kerk uit 1886 waar King gedoopt werd en waar zowel hij als zijn beide ouders predikant waren. In deze kerk vond de begrafenis van Martin Luther King plaats en zijn graftombe bevindt zich buiten het gebouw.

"I Have A Dream" World Peace Rose Garden

Tegenover het Visitor Center vind je de "I Have A Dream" World Peace Rose Garden, waar 185 rozen in allerlei soorten kleuren en geuren zijn geplant. De rozentuin is een artistieke interpretatie van Dr. King’s leven en zijn idealen in de vorm van Amerika’s nationale bloem, de roos. Elk jaar wordt er een poeziëwedstrijd voor scholieren gehouden en worden de winnende gedichten een jaar lang tentoongesteld in deze tuin. Als je trouwens met je gezicht naar de rozentuin gaat staan, kun je de graven van Dr. King en zijn vrouw zien liggen.

Fire Station No. 6

Op de site ligt ook Fire Station No. 6, een brandweergebouw dat in 1894 gebouwd werd en tot en met 1991 in werking was. Hier kun je alles te weten komen over de opheffing van de segregatie tussen zwarten en blanken bij de brandweer van Atlanta in 1927.

Martin Luther King Jr. Center for Nonviolent Social Change

Net buiten de National Historic Site ligt het Martin Luther King Jr. Center for Nonviolent Social Change (kortweg King Center). In dit centrum, dat deels onder overheidstoezicht staat, worden programma’s ontwikkeld ter bevordering van het terugbrengen van geweld tussen bevolkingsgroepen en landen. Er zijn ook tentoonstellingen met manuscripten en memorabilia van personen die geweldloosheid hebben gepredikt zoals Martin Luther King en Mahatma Gandhi.

Onze topbestemmingen in de buurt van Martin Luther King Jr. National Historic Site

Reizen in de buurt van Martin Luther King Jr. National Historic Site

Logo Doets Reizen Amerika

Martin Luther King Jr. National Historic Site