De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Stone Mountain Park

4 Actueel reisaanbod

Stone Mountain is een opvallende natuurfenomeen en maakt deel uit van het Stone Mountain Park. Het omvat een deels granieten berg, in een omgeving die tot aan de horizon helemaal vlak lijkt te zijn. De Summit Skyride brengt je naar de top van Stone Mountain en geeft je onderweg een schitterend uitzicht op de beeltenissen van drie historische figuren uit de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog, die zijn uitgehouwen in de berg. Vanaf de top heb je een waanzinnig uitzicht op de omgeving en op de skyline van Atlanta in de verte!

Ligging van het Stone Mountain Park

Het Georgia Stone Mountain Park ligt ongeveer 25 km ten oosten van downtown Atlanta aan Highway 78.

Bezienswaardigheden in het Stone Mountain Park

Centraal in het park ligt het beroemde, in de granieten rotswand uitgehouwen, monument van 58 bij 27 meter. Het stelt de drie helden van de Confederacy voor: President Jefferson Davis, General Robert E. Lee, de legendarische bevelhebber van de Zuidelijke troepen, en zijn even legendarische rechterhand General Thomas J. “Stonewall” Jackson. Ze zijn afgebeeld op hun favoriete paarden Blackjack, Traveller en Little Sorrel en zijn “op weg naar de eeuwigheid”. Het monument is het grootste bas-reliëf ter wereld en de meest bezochte toeristische attractie in Georgia. Het is bijna net zo groot als twee football-velden. Je kunt het monument bekijken tijdens een wandeling over de verschillende hiking trails, een rit met de Stone Mountain Scenic Railroad trein of met de Summit Skyride, een kabelbaan waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op het monument, maar ook van de skyline van Atlanta en de Appalachan Mountains.

Attracties en activiteiten in het Stone Mountain Park

Er zijn nog veel andere attracties in Stone Mountain Park waaronder het Stone Mountain Museum, waar je alles te weten kunt komen over de lange geschiedenis van de berg, de Historic Square waar 19 huizen van voor de Civil War bij elkaar zijn gebracht en Crossroads, een (nieuw gebouwd) dorp uit 1870 met oude ambachten. Erg leuk is een ritje met de Duck, een amfibievoertuig dat zich op het terrein én in het meer van Stone Mountain verplaatst. Onder begeleiding van grappige verhalen en muziek, is de Duck een erg leuke beleving. Avonturiers kunnen weer hun hart ophalen bij The Jump, een ‘fall drop experience’ waarbij je als een echte stuntman vanaf drie verschillende hoogtes op een enorm luchtkussen kunt springen. Voor kinderen is er een boerderij met allerlei dieren, een midgetgolfbaan, een ‘barn’ met verschillende speeltoestellen en trampolines en een ‘skyhike’ waarbij ze via touwbruggen tussen de boomtoppen kunnen lopen. In de winter zijn er ook nog eens allerlei mogelijkheden tot sneeuwpret op de berg.

Onze topbestemmingen in de buurt van Stone Mountain Park

Reizen in de buurt van Stone Mountain Park

Logo Doets Reizen Amerika

Stone Mountain Park