Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Savannah Historic District

4 Actueel reisaanbod

Het Historic District van Savannah behoort tot de allergrootste National Historic Landmark Districts in de Verenigde Staten. Mede hierdoor wordt Savannah met recht een van de mooiste Amerikaanse steden genoemd. Het Historic District kenmerkt zich door keistenen straten en sfeervolle parken, overschaduwd door bomen begroeid met Spaans mos. Daarnaast zorgen de zuidelijke gastvrijheid in de talrijke cafés en uitstekende restaurants en het ongekende aanbod aan live-theater, musea, historische kerken, monumenten en beroemde forten ervoor dat je het Savannah Historic District niet mag missen!

Meer informatie over het Savannah Historic District

Mede hierdoor is het Historic District daarom ook het meest interessante deel van Savannah. Het wordt begrensd door de Savannah River in het noorden en het Forsyth Park in het zuiden; en door Montgomery Street in het westen en Price Street in het oosten. Binnen die grenzen bevinden zich de meeste architectonisch en historisch interessante gebouwen. Daar staan de oude, schitterend onderhouden huizen en liggen de mooie, schaduwrijke lanen en pleinen. Meer dan 800 van de 1.100 historische gebouwen zijn gerestaureerd en beschilderd in de originele tinten roze, rood, blauw en groen.

Riverfront

Het meest populaire deel van het Historic District is het Riverfront, waar River Street langs de Savannah River loopt. Eind 18e en begin 19e eeuw was dit een van de belangrijkste havens voor goederen van en naar Europa. Dit veranderde toen er in 1818 een gele koortsepidemie in Savannah uitbrak en de stad langere tijd in quarantaine werd gedaan. De haven is deze economische slag nooit meer te boven gekomen. In de jaren zeventig werd de haven herontdekt; de oude katoenpakhuizen werden omgevormd tot restaurants, bars, boetieks, souvenirwinkeltjes en kunstgaleries.

City Market Savannah

Een ander populair gebied in het Historic District is de City Market dat net achter het Riverfront ligt. Vroeger was dit het sociale- en zakencentrum van Savannah. Met de teruggang van de haven ging het hier ook bergafwaarts, wat nog verergerd werd door een paar forse branden. Midden 20e eeuw waren er serieuze plannen om het hele gebied plat te gooien en te vervangen door moderne gebouwen. Invloedrijke organisaties hebben daar tijdig een stokje voor kunnen steken. Nu zijn de oude pakhuizen het domein van talloze restaurants, antiekwinkeltjes, jazzclubs, bars en terrasjes met vaak live muziek.

Onze topbestemmingen in de buurt van Savannah Historic District

Reizen in de buurt van Savannah Historic District

Logo Doets Reizen Amerika

Savannah Historic District