Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

In Kentucky zijn twee grootse Amerikaanse legendes zijn geboren: President Abraham Lincoln en Wereldkampioen Mohammed Ali. Tevens is het de staat waar 95% van de wereldproductie Bourbon (whiskey) wordt geproduceerd alsook de geboortegrond van de Bluegrass muziek. En dan is er nog de illustere Kentucky Derby...!

Bluegrass State

Kentucky is de Bluegrass Musical Capital of the World en Bluegrass State is dan ook de bijnaam van Kentucky. Deze muziekstijl met Ierse en Schotse invloeden heeft een jazzachtige structuur waarin vooral heimwee naar het thuisland wordt begeleid door de bluegrassbanjo. De grondlegger van de muziek van Bill Monroe die vlakbij Rosine woonde; hier staat het museum dat naar hem vernoemd is en waar op vrijdagavond de Rosine bar jamboree plaatsvindt. Kom met de locals genieten van deze muziek! 

ID please!

In de staat waar 95% van de wereldproductie bourbon vandaan komt, is de alcohol natuurlijk nooit ver weg! Kentucky Bourbon is voor de Amerikanen wat Champagne is voor de Fransen. Er zijn dan ook diverse bezienswaardigheden. Zo vind je in Bardstown, de Bourbon Capital of the World een museum, kun je hier brouwerijen bezoeken en is er ook een jaarlijks Bourbon festival. Net als in Nederland gelden strikte leeftijdswetten dus vergeet vooral je legitimatie niet!

Kentucky Derby

Het zijn misschien wel de snelste twee sportminuten ter wereld, maar tegelijkertijd is het ook nog de oudste Amerikaanse sporttraditie: de sinds 1875 Churchill Downs georganiseerde volbloedpaardenrace Kentucky Derby. Op de eerste zaterdag in mei komen meer dan 150 duizend mensen om te genieten van een weekendje paardenraces – en meer. ’s Avonds verplaatst het spektakel zich naar galafeesten in Louisiana, waarbij de restaurants en café's de hele avond openblijven. Als je wilt meegenieten, weet je dus wanneer je moet komen!

En dan nu… rust!

Wil je na alle muziek, alcohol en feesten even bijkomen? Ook dat kan – we zijn immers nog steeds in Amerika waar de natuur nooit ver weg is. Kentucky en Barkley Lake zijn de grootste man-made lakes van Amerika. Je kunt hier varen, waterskiën en tube-en. Als je liever met je voeten op de grond blijft, kun je de Sheltowee Trace National Trail lopen door het Daniel Boone National Forest. Nog meer stilte en rust vind je in Mammoth Cave Park, met de grootste grotten van de wereld. Wat je ook wilt doen, bij Doets helpen we je om een onvergetelijke stedenreis, roadtrip, rondreis of camperreis te maken! 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Kentucky gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Kentucky