De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Bardstown, opgericht in 1780, is de op één na oudste stad van Kentucky. Het is duidelijk dat er sindsdien veel is veranderd. Maar er is ook veel hetzelfde gebleven. In heel Nelson County staan meer dan 300 gebouwen in het National Register of Historic Places, waarvan bijna 200 in het historische centrum van de stad. Zelfs de postkoetshalte die in 1779 werd gebouwd wordt vandaag de dag nog steeds als taverne, restaurant en bed & breakfast gebruikt.

Maar het zijn niet alleen de gebouwen in de stad die hetzelfde zijn gebleven. Je vindt er ook de vriendelijke sfeer en de zuidelijke charme die alleen in zo'n stad te vinden is. Het is een plek waar de buren nog steeds kopjes suiker lenen. Het is ook de plaats waarin de 18e eeuw de Bourbon is ontstaan in Amerika.

Bourbon in Bardstown

De slogan van de stad is: Bourbon comes from Bardstown en ook noemt de stad zich Bourbon Capitol of the World. Dit verwijst beide naar de maar liefst 11 distilleerderijen die in je in Bardstown en omgeving vindt. Elke distilleerderij heeft zijn eigen verhaal. De meeste van deze distilleerderijen kan je dan ook bezoeken. Tijdens zo’n bezoek krijg je vaak een rondleiding en een proeverij van de Bourbon die zij produceren. De meest bekende distilleerderijen zijn; Jim Beam, Maker’s Mark, Heaven Hill Distillery, Barton 1792 Distillery, Bardstown Bourbon Company, FourRoses Bourbon en Old Samuels Distillery. Al deze distilleerderijen zijn met elkaar verbonden door de Bourbon Trail.

Andere Bourbon attracties in Bardstown

De distilleerderijen zijn niet het enige wat je in Bardstown kan bezoeken, wat met Bourbon te maken heeft. Er zijn nog meer attracties die Bardstown en de Bourbon met elkaar verbinden. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Old Tarbot Tavern, Oscar Getz Museum of Whiskey History en The Bling Pig Bourbon Market.

National Bourbon Day

Elk jaar op 14 juni is het National Bourbon Day. Dit wordt elk jaar in het weekend rondom 14 juni groots gevierd in Bardstown met het Bourbon Festival. De distilleerderijen hebben dan vele festiviteiten en ook in de stad zelf vinden allerlei activiteiten plaats.

Overige bezienswaardigheden in Bardstown

  • Kentucky Railway Museum
  • Old County Jail
  • Old Bardstown Colonial Village and Park
  • Bardstown-Nelson County Historical Museum
  • Civil War Museum of the Western Theater
  • The General Hal Moore Military Museum
  • Forest Edge Winery
  • Bernheim Arboretum and Research Forest
  • My Old Kentucky Home State Park

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Bardstown gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Bardstown