De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Jackson, een pittoresk dorpje van zo'n 200 jaar oud in de White Mountains, is niet te missen door de schitterende overdekte rood-witte toegangsbrug. Een van de meest bekende covered bridges uit heel New England. De brug wordt ook wel honeymoon brigde genoemd, vanwege de vele trouwfoto’s die hier gemaakt worden. Jackson is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Washington en is vernoemd naar de president Andrew Jackson. In de wintermaanden zijn rondom Jackson een aantal skigebieden geopend, welke in de zomermaanden tal van andere outdoor activiteiten mogelijk maken.

Bezienswaardigheden in Jackson

Naast een bezoek aan Mount Washington en het ondernemen van andere activiteiten in de White Mountains beschikt Jackson en omgeving ook over een aantal leuke bezienswaardigheden, welke jouw vakantie in het Noorden van Amerika compleet maken.

Jackson Fall Historic district

De straten langs de Wildcat rivier zijn onderdeel van het historisch hart van Jackson. Hier vind je onder meer Wentworth Castle, Wentworth Hall, Jackson Community Church en de Jackson Town Hall.

Jackson Falls

De Jackson Falls is een dertig meter hoge waterval in de Wildcat rivier. Het stroomt in verschillende lagen naar beneden. In de zomer kun je zwemmen in de diverse poeltjes. Bij het Wentworth Hotel start een kort wandelpad naar de voet van de watervallen.

Wentworth Castle

Tussen de hoge bergen staat dit eeuwenoude, elegante kasteel met een klassieke Victoriaanse stijl. Het werd in 1891 gebouwd als zomerresidentie voor generaal Marshall C. Wentworth en zijn vrouw. Tegenwoordig worden er veel bruiloften georganiseerd.

Wintersport in Jackson

In de wintermaanden is Jackson geliefd onder de wintersporters. Hier liggen ook de belangrijke wintersportgebieden zoals Attitash Mountain Ski Area en Wildcat Mountain Ski Area. Vanaf deze laatste heb je een goed uitzicht op de Presidential Range; de bergen waarvan de toppen zijn vernoemd naar Amerikaanse presidenten. Deze skigebieden zijn ook in de zomermaanden geopend. Je kan dan met een van de skiliften naar de top van de bergen en een heerlijke wandeling maken. Ook bieden zij tal van andere activiteiten als mountainbiken, paardrijden, ziplinen en zelfs een mountain coaster. 

Reizen in de buurt van Jackson

Logo Doets Reizen Amerika

Jackson