De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

North Conway is een perfecte uitvalsbasis om de White Mountains te verkennen. In de buurt begint namelijk de beroemde Kancamagus Highway, een zeer bezienswaardige route door de White Mountains. Met de Conway Scenic Railroad kun je ook een fraaie rit door de White Mountains maken. Het pretpark Story Land is een aanrader als je met kinderen reist.

Winkelen in North Conway

Het centrum van North Conway staat vol outlet-shoppingmalls, waar je voornamelijk kleding en schoenen rechtstreeks van de fabriek koopt. Dit, in combinatie met het gunstige belastingklimaat maakt North Conway tot een eldorado voor de shopaholic.

Conway Scenic Railroad

De Conway Scenic Railroad is de moeite waard voor een fraaie rit door het landschap. Alleen al het oude treinstation uit de achttiende eeuw is een bezoekje waard. De historische spoorweg bestaat uit twee routes. De Valley Train brengt je in een klein uurtje van een naar Conway of in een uur en drie kwartier retour naar Bartlett. Een tocht in de Notch Train duurt in totaal vijf uur. Je passeert onder meer Crawford Depot, waar je een uur de tijd hebt om rond te kijken en de benen te strekken. Deze route is de meest spectaculaire van de twee, omdat je door dalen rijdt, langs steile kliffen en ravijnen, watervallen en hoge bergen.

Story Land

Reis je met kleine kinderen door de White Mountains en willen jullie even iets anders dan een activiteit in de natuur? Dan kan je een stop maken bij Story Land in Glen. Dit pretpark heeft ruim 30 verschillende attracties. Verwacht geen spectaculaire achtbanen maar er is genoeg te doen voor plezier met het gehele gezin. Enkele echte must do attracties zijn de Roar-O-Saurus, Crayz Barn, Polar Coaster, Flying Fish, Bamboo Chutes, Rap-Tour Safari en de Dutch Shoes.

Andere bezienswaardigheden en attracties als je reist met kinderen

Breng tijdens je vakantie in New Hampshire ook een bezoek aan Santa’s Village in het nabij gelegen Jefferson. Hier kan je het hele jaar door op bezoek bij de kerstman. In de zomermaanden is hier ook het waterpark Ho Ho H2o geopend. Voor kinderen is er in North Conway het MWV Children’s Museum. In dit museum leren kinderen van 0-9 door te spelen over de verschillende tentoonstellingen die in het museum gevestigd zijn.

Musea in North Conway

Naast het MWV Children’s Museum beschikt North Conway nog over twee andere musea. Dit zijn het Mount Washington Observatory Wheater Discovery Center en het Conway Historical Society Eastman Lord Museum.

Overige bezienswaardigheden in en rondom North Conway

Reis in de buurt van North Conway

Logo Doets Reizen Amerika

North Conway