Vroegboekreizen 2024 Boek nu

De eerste missiepost in Taos werd rond 1598 opgezet en toen vestigde ook de eerste Spaanse kolonisten zich in dit gebied. Aan het einde van de 19e eeuw werd Taos ondekt door veel beroemde schrijvers en schilders. Kunst vind je nu nog steeds terug in de vele musea. Enkele voorbeelden zijn Kit Carson Home & Museum, Taos Art Museum en The Harwood Museum of Art. Net als vele andere plaatsen in New Mexico beschikt Taos over een oud centraal plein, the Don Fernando de Taos Plaza.

De geschiedenis van Taos

Met de komst van de Spanjaarden begon ook de geschreven geschiedenis van Taos - in de lokale indianentaal ‘de plaats van de rode wilgen’. Al in 1540 waren de conquistadores in het gebied en in 1598 werd de eerste missiepost opgezet en vestigden zich de eerste Spaanse kolonisten in het gebied dat nu Taos heet. Bij de Great Pueblo Revolt werden veel kolonisten gedood en de rest werd verjaagd. Aan het eind van de 17e eeuw keerden ze weer terug en vestigden zich in Ranchos de Taos en bij de huidige Taos Plaza. Een van de meest populaire Pueblo’s die nu nog te bezoeken is, is de Taos Pueblo.

Taos groeide in de 18e en in de eerste helft van de 19e eeuw uit tot een belangrijke handelspost. Aan het einde van de 19e eeuw werd Taos ontdekt door artiesten en in het begin van de 20e eeuw werd de Taos Society of Artists gesticht. Beroemde schrijvers en schilders zoals D.H. Lawrence en Georgia O’Keeffe hebben hier deel van uitgemaakt en hebben Taos de reputatie bezorgd die het nu heeft. Tegenwoordig trekt het nog steeds veel hippies, New Agers, gays en andere vrije geesten.

Don Fernando de Taos Plaza

Het centrum van het Historic District in Taos is de Plaza (officieel de Don Fernando de Taos Plaza) dat nog dezelfde vorm heeft als 300 jaar geleden en waar een aantal historische huizen omheen zijn gegroepeerd, waaronder het Kit Carson Home & Museum.  

Kid Carson Home & Museum in Taos

Kit Carson is een historische figuur in het zuidwesten. Hij leefde in het begin van de 19e eeuw en heeft als gids, militair, woudloper en politicus een belangrijke invloed gehad op de ontwikkeling in de regio. Het museum geeft een goede indruk van het leven uit de tijd van Kit Carson.

Overige musea in Taos

Verder zijn er de nodige kunstgaleries en kunstmusea, waarvan het Taos Art Museum en The Harwood Museum of Art de bekendste zijn. Maar ook het Couse-Sharp Historic Site, Millicent Rogers Museum, Martinez Hacienda en het Blumenschein Home & Museum behoort tot de mogelijkheden.

Hotel de la Fonda de Taos

In de zuidoostelijke hoek van het Plaza staat Hotel de la Fonda de Taos, waar je in de Karavas Conference Room enkele erotische schilderijen van de hand van oud-inwoner D.H. Lawrence hangen.

Galleries en design shops in Taos

Downtown vind je een overvloed aan galeries en design shops. Waar winkels en galeries in andere ‘kunststadjes’ in het Westen tegenwoordig prijzige kunst van artiesten die ergens anders wonen verkopen, is Taos nog steeds een plek waar alleen lokale kunst verkocht wordt.

Overige activiteiten en bezienswaardigheden in Taos

 • Taos River Rafting
 • Fly Fishing
 • Wandeltour door Historische Taos
 • Paddleboarden
 • Skiën en Snowboarden
 • Paardrijden
 • Lama Trekking
 • Ojo Caliente Mineral Springs and Spa 
 • San Francisco de Asis Church
 • Rio Grande Gorge Bridge
 • Rio Grande del Norte National Monument

Onze topbestemming in de buurt van Taos

Reis in de buurt van Taos

Logo Doets Reizen Amerika

Taos