De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Roswell is wereldberoemd geworden doordat er in 1947 volgens zeggen een schotelvormig voorwerp overgevlogen zou zijn. De volgende dag werden wrakstukken aangetroffen in een weiland verderop. In eerste instantie gaf de overheid aan dat het om een UFO (Unidentified Flying Object) ging. De stukken werden veiliggesteld door de luchtmacht en na onderzoek zou het om een weerballon gaan. Houdt de overheid iets verborgen? Dit is een vraag die dit stadje nog bijna dagelijks bezighoudt en die zorgt voor een goede bron van inkomsten.

Geschiedenis van Roswell

Deze stad is met 50.000 inwoners een van de grotere plaatsen van New Mexico. Het werd in 1871 gesticht en was aanvankelijk een stop- en rustplaats van de cowboys die hun vee vanuit Texas naar Colorado dreven. Veehouderijen zijn nog steeds belangrijk, net als olie- en gaswinning en kledingindustrie.

Het verhaal waardoor Roswell bekend werd

Op de avond van 2 juli 1947 vloog, volgens veel getuigen, een helder verlicht schotelvormig voorwerp over Roswell. De volgende dag werden op ongeveer 120 kilometer afstand van Roswell door een boer en zijn twee kinderen op het land wrakstukken aangetroffen van vermoedelijk een luchtvaartuig. De brokstukken werden door inlichtingenfunctionarissen van de luchtmacht veiliggesteld en meegenomen naar hun basis. Er werd een officieel persbericht uitgegeven waarin stond dat er brokstukken van een vliegende schotel waren gevonden, oftewel een UFO (staat voor Unidentified Flying Object, oftewel een ongeïdentificeerd vliegend object). Kort daarna werd iedereen die bij het incident betrokken was geweest, door hoge autoriteiten opgedragen geen verdere mededelingen aan wie dan ook te verstrekken. Er volgde een tweede persbericht waarin werd medegedeeld dat de gevonden wrakstukken afkomstig waren van een weerballon. De pers werd eveneens een aantal brokstukken getoond. Ondertussen waren de “echte” brokstukken onder zware militaire bewaking afgevoerd. Kortom, de Amerikaanse luchtmacht zou het incident met de UFO verborgen hebben en tot op de dag van vandaag zwijgen. Als dit echt waar zou zijn, dan zou dit de grootste, door overheidsinstanties geregisseerde, doofpotaffaire ter wereld zijn geweest. Wat is feit en wat is fictie? Ondertussen doet Roswell, tot op de dag van vandaag, goede zaken met de verkoop van allerlei alien-attributen. Als je goed oplet in Roswell, zie je opeens overal UFO’s: van groene UFO-voetstapjes op het trottoir tot UFO-straatlantaarns.

Musea in Roswell

Naast de 'aliens' beschikt Roswell over een aantal goede musea, waaronder het Roswell Museum & Art Center, hier ligt de nadruk op de geschiedenis en kunst van het zuidwesten. Het Anderson Museum of Contemporary Art biedt een brede collectie van vooral hedendaagse kunst. Maar wil je meer weten over de ‘aliens’ tijdens een vakantie in Amerika dan moet je een bezoek brengen aan het International UFO Museum and Research Center. Verder vind je in Roswell het General Douglas L. McBride Military Museum en het Walker Aviation Museum.

Bottomless Lakes State Park

Het Bottom Lakes State Park net buiten Roswell gelegen is een prachtige omgeving voor het maken van een wandeling. Ook alle niet gemotoriseerde watersporten zijn hier mogelijk, denk dan aan kajakken, duiken, vissen of zwemmen. De unieke meren in het park zijn ontstaan door Sink holes en hebben een heldere groen/blauwe kleur.

Overige activiteiten en bezienswaardigheden in Roswell

  • Robert H. Goddard Planetarium
  • Bitter Lake Wild Life Refuge
  • Spring River Zoo
  • The Roswell Space Walk
  • Alien Zone
  • Spaceport Roswell
  • Area 52 Tactical Laser Tag
  • The Gallery Main Street Arts 

Onze topbestemmingen in de buurt van Roswell

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Roswell gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Roswell