De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Aan de zuidkant van Navajo Nation ligt Gallup. Hoewel het buiten het reservaat ligt, is het waarschijnlijk de meest ”indiaanse” stad van New Mexico en misschien wel van de hele Verenigde Staten. Het is ook het handelscentrum voor Navajo’s en Zuni’s en je komt ze dan ook overal tegen, zowel om inkopen te doen als om hun handel van sieraden, aardewerk en kleden aan de man te brengen. De oude Route 66 loopt door de stad en verder heeft het een leuk historisch centrum.

Navajo Nation 

De hoofdstad is Window Rock, is gevestigd nabij Gallup net over de grens met Arizona. Ook de voorouders van de huidige indianenstammen, de Anasazi of Ancestral Pueblo indianen, hebben hier hun sporen nagelaten. De noordwestelijke punt van de staat New Mexico wordt volledig in beslag genomen door de Navajo Nation. Dit gigantisch reservaat ligt slechts voor een deel in New Mexico. Voor het grootste deel ligt dit reservaat in Arizona en ook deels in Utah en Colorado.

Intertribal Indian Ceremonial in Gallup

In augustus komen hier tientallen stammen van het hele Noord-Amerikaanse continent bij elkaar voor de Intertribal Indian Ceremonial, een vier dagen durend feest met muziek, dans, parades en pow wows.

Bijwonen van optredens van Indianenstammen in Gallup 

In de zomer maanden zijn er in Gallup vele optredens waarbij je niet alleen kunt kijken naar de traditionele dansen van de verschillende stammen, je kunt hier vaak ook zelf aan mee doen. Na de optredens zijn er vaak genoeg moment waarbij je met enkele leden van de stam op de foto kunt gaan. 

Musea in Gallup

Omdat Gallup een rijke historie kent zijn er diverse musea te vinden in deze plaats. Bezoek daarom ook zeker een van de volgende musea tijdens jouw vakantie in Amerika. De musea die je in Gallup kunt bezoeken zijn het Gallup Cultural Center, Comfort Suites Lobby Veterans Museum, Red Rock Museum en The Rex Museum.

Outdoor activiteiten in Gallup

Door de ligging van Gallup zijn er ook vele outdoor activiteiten mogelijk. Denk hierbij aan wandelen en mountainbiken. Als je wilt mountainbiken in Gallup zijn hiervoor vele mountainbike trails uitgezet, enkele aanraders zijn het High Desert Trail System en Gallup North Hogback Trail. Je kunt ook uitermate goed mountainbiken in de Twin Springs Area of de Zuni Mountains. Wandelen kan zeer goed in de Zuni Moutains of op een van de vele trails in het Red Rock Park. De meest bekende trail van Gallup is  Pyramid Rock Trail. De Church Rock Trail leidt je naar spectaculaire uitzichten over de toppen van Church Rock.

Red Rock Park

In het Red Rock Park kan je niet alleen heel goed mountainbiken of wandelen over een van de vele trails, de omgeving is echt prachtig. Zoals de naam al doet vermoeden, heb je tijdens een wandeling of fietstocht uitzicht op prachtige rood gekleurde rotsen. Ook is er bij het Red Rock Park een museum gevestigd, wat je alles verteld over de geschiedenis van Gallup en het Red Rock Park.

Red Rock Balloon Ralley

Elk jaar in december wordt de lucht boven Gallup gekleurd door de ruim 200 luchtballen die op stijgen tijdens de Red Rock Balloon Ralley. De luchtballonnen zijn allemaal anders van kleur en vorm. Het festival wordt al sinds 1981 gehouden en is uitgegroeid tot een van de grootste luchtballon festivals van Amerika. Een bijzondere ervaring tijdens jouw vakantie in New Mexico.

Bezienswaardigheden nabij Gallup 

Zuni Pueblo

Ten zuiden van Gallup ligt Zuni Pueblo. Dit was de eerste pueblo die de Spanjaarden in de 16e eeuw betraden en zij dachten toen dat het een van de legendarische Zeven Gouden Steden van Cíbola was. De hedendaagse schatten van Zuni bestaan uit mooi zilversmeedwerk en turkooizen juwelen, die ook te koop zijn. In het centrum van het oude plaatsje staat de Our Lady of Guadelupe Mission; de oorspronkelijke kerk is van 1629 en is daarna tweemaal herbouwd. Binnen zijn er mooie indiaanse muurschilderingen te zien.

El Morro National Monument

Iets ten oosten van de Zuni Pueblo ligt het El Morro National Monument. In feite is het een 80 meter hoge zandstenen heuvel met bovenop de ruïnes van een uit 1200 stammende Pueblo en aan de voet een meertje, waardoor het al in de tijd van de Anasazi een rustplaats van reizigers was. Vanaf die tijd zijn er inscripties in de rots gemaakt. In de 17e eeuw zetten de Spanjaarden de traditie voort en vervolgens andere handelaren en kolonisten. In 1906 werd het verboden om verder in de rots te krassen. Er is een Visitor Center en je kunt de ruïne bezoeken. Het is ook zeker de moeite waard om tijdens een rondreis door Amerika de inscripties te bestuderen, aangezien die vaak interessante teksten bevatten. 

Onze topbestemming in de buurt van Gallup

Reis in de buurt van Gallup

Logo Doets Reizen Amerika

Gallup