De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Tucumcari gelegen in New Mexico, gesticht als spoorwegstadje in 1901 en gelegen aan de voormalige Route 66. Wat in de jaren twintig zorgde voor een opleving in deze stad. De naam komt volgens de overlevering van twee Apache geliefden: Tocom en Kari. Bekend om het Tucumcarie Historical Museum, muurschilderingen en het Maslands Community College’s Dinosaur Museum.

Ligging van Tucumcari

Tucumcari ligt niet ver van de Texaanse grens en is met 6.000 inwoners de grootste stad aan de I-40 in New Mexico. Tucumcari is gelegen tussen Albuquerque, deze plaats ligt 275 km ten westen en Amarillo in Texas, ligt op ongeveer 200 km ten oosten van Tucumcari.

Musea in Tucumcari

Een van de musea is het Tucumcari Historical Museum. Hier wordt de geschiedenis van het plaatsje uit de woelige beginjaren goed weergegeven. Een ander must do museum in Tucumcari is het Maslands Community College’s Dinosaur Museum, het hoogte punt van dit museum is het levensgrote skelet van een Trovosaurus. Maar ook piepkleine fossielen uit de prehistorie worden hier tentoongesteld. Het museum gaat over de geologie en paleontologie en herbergt vele fondsen uit de directe omgeving van Tucumcari. Ook het New Mexico Route 66 Museum en Tucumcari Railroad Museum zijn gevestigd in Tucumcari.

Muurschilderingen in Tucumcari

Naast eerder genoemde musea, is Tucumcari ook een soort van openlucht museum. Er zijn namelijk door heel Tucumcari meer dan 30 muurschilderingen te vinden. Bij de Tucumcari Quay County Chamber of Commerce is een routekaart verkrijgbaar waar alle muurschilderingen op staan aan gegeven. Ook is het mogelijk om een audiotour langs de muurschilderingen te ondernemen. Je krijgt dan meer uitleg over het ontstaan van deze muurschilderingen. De muurschilderingen hebben namelijk allemaal te maken met de bezienswaardigheden en geschiedenis van Tucumcari. Op enkele muurschilderingen vindt je prachtige natuur of een verwijzing naar de oude Route 66.

Onze topbestemmingen in de buurt van Tucumcari

Reizen in de buurt van Tucumcari

Logo Doets Reizen Amerika

Tucumcari