Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Het 9/11 Museum laat het complete verhaal van de aanslagen van 11 september 2001 zien. Het aangrijpende verhaal van deze dag is voor Amerikaanse begrippen zeer subtiel tentoongesteld in een gigantisch museum en ligt vlakbij de nieuwe Freedom Tower. Je ziet in dit museum resten van de constructie van de Twin Towers, persoonlijke verhalen in film en foto en je ziet welke gevolgen deze aanslagen wereldwijd hadden. Een bezoek aan dit museum duurt circa een halve dag en mag beslist niet ontbreken tijdens je bezoek aan New York.

De dynamische mix van architectuur, archeologie en geschiedenis van het museum zorgt voor een onvergetelijke ontmoeting met het verhaal van de aanslagen, de nasleep ervan en de mensen die deze gebeurtenissen hebben meegemaakt.  Het 9/11 Memorial Museum werd geopend op 15 mei 2014, tijdens een ceremonie onder leiding van de Amerikaanse president Barack Obama en 9/11 Memorial Chairman Michael R. Bloomberg. Het werd geopend voor het publiek op 21 mei 2014. Sindsdien hebben mensen uit alle 50 staten en meer dan 175 landen het museum bezocht.

Bezoekers komen het museum binnen via een bovengronds toegangspaviljoen op het Memorial. Het paviljoen dient als brug tussen de herinnering aan gebeurtenissen uit het verleden en de belofte van vernieuwing door middel van reconstructie. Ondergronds ontwierp de architect Davis Brody Bond de museumruimtes die de kracht van de plaats erkennen en de authentieke archeologische overblijfselen van het World Trade Center benadrukken.

Reizen in de buurt van 9/11 Museum

Logo Doets Reizen Amerika

9/11 Museum