Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Cooper Hewitt Museum

28 Actueel reisaanbod

Als kunstliefhebber kan deze hotspot niet ontbreken tijdens je stedentrip in New York City. Dit moderne museum, dat is gelegen in de Upper East Side, biedt tentoonstellingen aan waarin je wordt meegenomen naar verschillende eeuwen. Van interactieve designs tot aan een bibliotheek vol met historische stukken is er genoeg te beleven in dit museum.

Het Smithsonian Design Museum van de Upper East Side

Ben je in New York? Breng dan zeker een bezoekje aan Cooper Hewitt gelegen in de Upper East Side van Manhattan. Het door Sarah en Eleanor Hewitt opgerichte museum is het enige in de Verenigde Staten dat zich volledig toelegt op het tentoonstellen van historisch en hedendaags design. Met een indrukwekkende collectie van meer dan 215.000 kunstwerken, verspreid over 30 eeuwen, belooft een bezoek aan dit museum een unieke ervaring te zijn voor elke kunstliefhebber.

Ontdek het museum

Naast de prachtige designobjecten die je in het museum zelf kunt bewonderen, is alles ook digitaal toegankelijk gemaakt en online beschikbaar. De tentoonstellingen bieden bovendien interactieve elementen waarmee jij en je medebezoekers actief kunnen deelnemen aan het creatieve ontwerpproces. En alsof dat nog niet genoeg is, herbergt het museum ook een uitgebreide designbibliotheek, waar duizenden boeken en andere historische stukken te vinden zijn, samen met zeldzame foto's van de architectuur in het Parijs van de jaren '20 en gravures uit de 19e en vroege 20e eeuw.

Faciliteiten rondom Cooper Hewitt

Voor of na je museumbezoek kun je genieten van heerlijke lekkernijen in het Tarallucci e Vino café. Nuttig deze bijvoorbeeld in de bijbehorende tuin van het museum. Je kan hier rustig zitten bij terrastafeltjes of andere zitgelegenheden. En als je op zoek bent naar een souvenir, vergeet dan niet om langs te gaan in de museumwinkel, die dagelijks geopend is van 10.00 tot 18.00 uur. Al deze faciliteiten zijn te bezoeken zonder ticket. Entree voor het museum heeft wel een ticket nodig.

Entreekaarten

Online of aan de deur kunnen tickets aangeschaft worden. Meer informatie vind je op de website van Cooper Hewitt. 

Openingstijden

Het museum is geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Onder voorbehoud van wijzigingen. Wij adviseren je de actuele openingstijden vooraf te controleren op de website van dit museum. 

Reizen in de buurt van Cooper Hewitt Museum

Logo Doets Reizen Amerika

Cooper Hewitt Museum