Vroegboekreizen 2024 Boek nu

High Line Park is een bijzonder stadspark, aangelegd op een voormalige spoorlijn. High Line Park begint in het noorden van de buurt Chelsea en eindigt in het Meatpacking District. Het park vormt een groene sliert die zich langs torens, pakhuizen en appartementencomplexen wurmt. Alles boven straatniveau zodat je op een rustig tempo kunt genieten van verschillende uitzichtpunten. Rondom en op de Highline zijn diverse kunstprojecten tentoongesteld wat zorgt voor een extra dimensie. Het park is het hele jaar geopend en gratis toegankelijk.

Bijzonder stadspark

High Line Park is inmiddels bijna drie kilometer lang en loopt vanaf Gansevoort Street tot West 35th Street, tussen 10th en 11th Avenue. Het kenmerkt zich door veel grassoorten, hout- en rails elementen zijn op een speelse maar vooral strakke wijze verwerkt in het wandelpad en de tuinen. Zo zijn er verschuifbare banken die op de rails kunnen meebewegen. De Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf heeft de tuinen ontworpen.

Letterlijk hoogtepunt 

Onderweg kom je veel kunstobjecten en kleurrijke billboards tegen. Het meest noordelijke deel van de High Line is nu Hudson Yards en het meest zuidelijke deel is het Whitney Museum in MePa. Als het mooi weer is dan adviseren wij vroeg in de morgen naar het park te gaan. De beleving is dan veel rustiger en intenser dan later op de dag. Het is een erg populair hoogtepunt voor vooral jongere reizigers. 

Reizen in de buurt van High Line Park

Logo Doets Reizen Amerika

High Line Park