De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Hoogtepunt in de Borough Queens is het kunstzinnige MoMA PS1. Deze aan het Museum of Modern Art (MoMA) gelieerde expositieruimte voor hedendaagse kunst ligt in de wijk Long Island City en heeft een wisselende collectie. Hierdoor kunnen, soms ondergewaardeerde, kunstenaars hier helemaal los gaan.

Het MoMA PS1 werd in 1976 door het Institute of Art and Urban Resources gesticht als P.S. 1, in een voormalig schoolgebouw aan 21st Straat/46th Avenue. De doelstelling was om leegstaande panden in te richten als ateliers en tentoonstellingsruimtes. Nu is het museum dus gevestigd in Queens. Ben jij fan van het MoMa Museum op Manhattan? Dan mag je deze variant niet missen! Het is een van de druksbezochte musea in New York.

In 2004 heropende het MoMA haar deuren na een jarenlange verbouwing die resulteerde in een zes verdiepingen hoog gebouw met een sprookjesachtige lichtinval. In de enorme expositieruimte vind je onder andere een uitgebreide collectie sculpturen, tekeningen, foto’s, grafisch werk, video’s, schilderijen en design van na 1850. Er is werk te zien van onder andere Monet, Cezanne, Van Gogh, Braque, Picasso, Kokoschka, Dali en Mondriaan. Vooral niet missen: de Abby Aldrich Rockefeller Sculpture Garden, een prachtige beeldentuin die ook wel MoMA’s Outdoor Room wordt genoemd. 

Reizen in de buurt van MoMa PS1

Logo Doets Reizen Amerika

MoMa PS1