Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De Outer Banks, een 320 kilometer lange eilandengroep voor de kust van North Carolina is uniek. Deze smalle duinstrook ligt tussen de oceaan en de grote binnenmeren Albemarle Sound en Pamlico Sound. De Outer Banks is een geliefde plek om te relaxen en te genieten van het subtropische klimaat. Liever actief bezig? Vissen, windsurfen, wildlife spotten en duiken behoren hier tot de mogelijkheden.

Bezienswaardige plaatsen op de Outer Banks

De kust van de Outer Banks wordt gedomineerd door zandstranden, duinen met helmgras en imposante vuurtorens. Vroeger werd dit gebied ook wel de ‘Graveyard of the Atlantic’ genoemd, een naam die te danken is aan de vele schipbreuken voor de kust. Dit maakt het duiken in dit gebied erg interessant. De zuidelijker historische plaatsen Wilmington, New Bern en Beaufort zijn zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een rondreis door Amerika. Maar ook Kitty Hawk, bekend door de eerste vlucht met een motorvliegtuigje, mag je niet overslaan. Op de Outer Banks vind je geen bruisend nachtleven, maar wat je hier wél vindt is een prachtige natuur en veel wateractiviteiten

Cape Hatteras National Seashore

In zuidelijke richting strekken de Outer Banks zich verder uit onder de naam Cape Hatteras National Seashore. Het hier gelegen Pea Island Wildlife Refuge is een paradijs voor vogelaars. In de winter is het vooral de sneeuwgans die de aandacht trekt, ’s zomers zijn het voornamelijk waadvogels. Het gebied heeft een aantal pittoreske vissersdorpjes die in de zomer, met name tijdens de vakantie, druk bezocht worden.

Hatteras

De grootste plaats van Cape Hatteras National Seashore is Hatteras, met als attractie de Cape Hatteras Lighthouse. Er hangt hier een ontspannen sfeer, voornamelijk door het type toerist dat Hatteras aantrekt. Ook hier gaat het om watersporten en outdoor-activiteiten. Maar Hatteras trekt bovenal veel sportvissers aan, die in de zomermaanden voor de kust onder andere op de befaamde blue marlin vissen. De bijnaam van Hatteras luidt niet voor niks ‘The Blue Marlin Capital of the World’. Wie even genoeg heeft van de oceaan en wateractiviteiten kan zich prima vermaken op het land. Hatteras heeft talloze leuke winkeltjes en je kunt lekker wandelen door de natuur. Hoewel alles in de stad prima te voet bereikbaar is, kun je er ook voor kiezen om fietsen of golfkarren te huren. Aan restaurants geen gebrek, op culinair gebied kun je hier prima terecht. Er zijn verschillende eetgelegenheden, variërend van seafoodrestaurants tot de Italiaanse en Aziatische keuken. Vanaf Hatteras gaat er een gratis pont naar Ocracoke Island, wat ook echt een aanrader is!

Beaufort

Het plaatsje Beaufort heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum. Beaufort werd in 1713 gesticht en het kerkhof, de Old Burying Ground met grafstenen van de eerste kolonisten, is zelfs nog ouder; namelijk uit 1709. De oudste grafsteen dat je op het kerkhof kunt vinden dateert uit 1756. Het North Carolina Maritime Museum is een interessant museum met oude schepen, scheepsmodellen, een schelpencollectie en didactische programma’s. Beaufort is net als de rest van de Outer Banks zeer in trek bij sportvissers. Voor duikers is het een paradijs dankzij alle scheepswrakken voor de kust. Verschillende bedrijven hebben daar op ingespeeld; er worden diving tours en duiklessen gegeven.

Reizen in de buurt van Outer Banks

Logo Doets Reizen Amerika

Outer Banks